Cum alegi cea mai bună coasă electrică?

coasa-electricaÎntreținerea corespunzătoare a curții este una dintre sarcinile pe care le au în plus cei care stau la casă, dacă doresc să aibă o curte îngrijită, lipsită de buruieni și de iarbă crescută în mod haotic. Dacă acum câțiva ani această ocupație era o adevărată corvoadă, care necesita un plus de îndemânare, dar și foarte multă forță, în momentul de față pare să fie mai simplu ca niciodată. Vechile coase, destul de nesigure în utilizare, au fost înlocuite de coasele electrice (sau motocoase, după cum mai spun alții), performante și mai sigure ca niciodată. Nu mai contează dacă utilizatorul este bărbat sau femeie, ci dacă știe cum să o utilizeze în deplină siguranță.

Odată ce a fost achiziționată, își face treaba cu cea mai mare eficiență timp de câțiva ani buni, fără a necesita prea multe reparații sau operațiuni de întreținere. Pentru ca o coasă electrică să fie 100% eficientă pentru curtea sau grădina proprie, alegerea trebuie neapărat să se facă cu maximum de responsabilitate. Dacă este achiziționată la întâmplare, luând în calcul, în principal, prețul mic, există posibilitatea ca performanțele să nu se ridice la nivelul așteptărilor.

Este așadar nevoie de puțină muncă de documentare pentru ca modelul de coasă electrică ales să fie mulat pe propriile nevoi. Numai în acest fel, coasa electrică se va dovedi o investiție rentabilă pe termen lung, care să nu implice prea multe bătăi de cap.

Pentru a ușura procesul de căutare a unei coase electrice, în rândurile de mai jos vor fi expuse câteva criterii de alegere a unui asemenea produs. Dacă sunt respectate aceste etape, coasa electrică cumpărată se va dovedi una dintre cele mai inteligente achiziții până în prezent.

Nu te întinde mai mult decât îți e terenul

Dacă terenul care necesită îngrijire prin procesul de cosire are o suprafață redusă, ar fi indicat să nu se achiziționeze un model mult prea performant, profesional în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate că performanțele vor fi de necontestat, se va dovedi o alegere mult prea costisitoare, în comparație cu necesitățile tale.

O coasă electrică semi-profesională este alegerea perfectă pentru o grădină de dimensiuni medii. În plus, este o alegere mult mai iertătoare cu buzunarele proprii, în comparație cu alternativa. Oferă productivitate crescută, ușurință în utilizare, precum și un plus de siguranță. În general, se va dovedi și o alegere economică pe termen lung.

Cumpără-ți coasă electrică de calitate, potrivită necesităților tale: CLICK AICI.

Alimentarea coaselor electrice

În funcție de preferințe, dar și de disponibilitatea financiară, există trei variante de coase electrice. Astfel, există coase electrice cu alimentare la priză, cu acumulatori sau care funcționează pe bază de benzină.

Coasele electrice cu alimentare la priză sunt modele performante, care oferă o tăiere impecabilă, lipsită de efort. Singurul posibil dezavantaj este dat tocmai de modul de alimentare, care necesită un cablu pe măsură. Pentru grădinile mari, un asemenea model nu este recomandat.

Coasele electrice cu acumulatori scapă viitorul utilizator de problema cablurilor, dar nu oferă eficiență din punct de vedere al timpului alocat utilizării. Este nevoie de câteva ore bune pentru a fi încărcată și de nici o oră pentru ca bateria să fie consumată în totalitate. Reprezintă o variantă economică, dar deloc rentabilă pentru cei care au o grădină mare.

Pentru cei care doresc să facă performanță și nu țin cont de prețul de achiziție ceva mai mare, coasa electrică pe bază de benzină este soluția ideală. Motorul, cu o putere vizibil crescută, cât și ușurința în utilizare, reprezintă reale avantaje pentru oricine. În plus, funcționează la fel de bine pe terenurile denivelate, ceva mai greu accesibile.

Mare grijă la alegerea sistemului de tăiere al cosei electrice

Nu te lăsa păcălit de prețurile mici, pentru că pot ascunde existența unui sistem de tăiere mai puțin rezistent pe termen lung.

Cea mai ieftină opțiune este, bineînțeles, cea a achiziționării unei coase electrice care să aibă un fir de nylon.

Însă, cel mai eficient sistem de tăiere este cel din metal, cu un cap de tăiere din oțel carbon.

În acest sens, se recomandă coasele electrice cu cap metalic, pe bază de benzină.

Profită de oferta actuală la coasele electrice: CLICK AICI.

Mare atenție la prețul coasei electrice

Dacă o coasă electrică costă mult mai puțin decât te-ai fi așteptat, ar trebui să știi că, de cele mai multe ori, înseamnă că și calitatea acesteia este una îndoielnică. Modelele cu componente din plastic sunt mult mai ieftine decât cele din metal, iar durabilitatea lor, în principiu, lasă de dorit.

Pentru a găsi o coasă electrică utilă, care să se plieze pe nevoile personale, este necesară puțină muncă de documentare, dar și răbdare. Dacă se ține cont de indicațiile de mai sus, problema este ca și rezolvată.

Coase electrice de calitate, la prețuri foarte bune, îți poți achiziționa de AICI, iar dacă nu ești mulțumit de produsul achiziționat îl poți returna foarte ușor, în condițiile prezentate AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *