Cum alegi cea mai buna placa de baza?

cea-mai-buna-placa-de-bazaEste foarte important sa achizitionati cea mai buna placa de baza, deoarece numai in aceste conditii aveti ocazia de a o utiliza in conditii optime. O placa de baza de calitate este foarte importanta pentru un calculator bine configurat si trebuie sa aveti in vedere acest lucru.

Despre placa de baza mai putem spune ca are rolul de a stabili legaturile corecte intre toate piesele sistemului, iar acest lucru inseamna ca are un rol extrem de important. In aceste conditii, este foarte important sa tineti cont de evolutia tehnologica din acest domeniu si sa optati pentru o placa de baza performanta, ce poate oferi beneficii si avantaje multiple pe perioada utilizarii.

Situatiile in care putem vorbi despre achizitionarea unei placi de baza noi sunt diverse, ceea ce inseamna ca puteti lua in calcul aceasta varianta atunci cand doriti o placa de baza noua, pentru a face un upgrade. De asemenea, multe persoane cauta cea mai buna placa de baza si in momentul in care isi doresc crearea unui sistem desktop nou, a carui functionalitate sa nu lase de dorit. Cu o placa de baza buna aveti ocazia de a utiliza calculatorul in conditii optime, atat pentru editare video, pentru gaming, cat si pentru utilizarea de zi cu zi.

Este indicat sa tineti cont de urmatoarele sfaturi, pentru a lua cea mai buna decizie in vedere achizitionarii celei mai bune placi de baza.

Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile de bază: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza in functie de chipset: Intel sau AMD?

Selectia placii de baza in functie de chipset reprezinta o alta modalitate prin care va puteti asigura de faptul ca veti gasi cea mai buna placa de baza. In aceste conditii, este foarte important sa stabiliti nivelul de compatibilitate cu procesorul, in functie de compania producatoare.

In cazul in care veti detine un procesor Intel, atunci piesele compatibile vor avea socketuri denumite LGA, fiind numerotate in diferite moduri. In cazul in care veti dori sa creati un sistem mai complex, este important sa aveti in vedere compatibilitatea elementelor achizitionate. In cazul unui chipset Intel, al unui computer mai vechi, pe acelasi tip de socket, cu placa de baza mai recenta, va exista compatibilitatea dorita, insa nu este posibila si varianta inversa, in cazul in care vorbim despre procesoarele dual core sau quad core.

In cazul in care detineti un procesor AMD, atunci este indicat sa optati pentru o placa de baza numerotata cu cifrele specifice acestui model. Aceasta decizie este foarte importanta in ceea ce priveste selectia tipului de chipset. In cazul in care vorbim despre pragmatism, putem spune ca AMD ofera un raport pret-performanta mai bun, ceea ce inseamna ca puteti opta pentru aceasta varianta, fiind una mai ieftina.

Pe de alta parte, Intel propune o flexibilitate mai mare, si rezultate mai bune in majoritatea testelor efectuate in acest segment. In cazul in care va ganditi la un procesor AMD, este indicat sa optati pentru o placa de baza cu chipset AMD. Acest lucru este aplicabil si in cazul celeilalte variante de chipset. Placi de baza cu chipset Intel gasesti AICI. 

Este important sa aveti in vedere performanta in ceea ce priveste selectia uneia din aceste doua variante. Modalitatile de achizitie sunt multiple si veti gasi cu siguranta cea mai buna placa de baza in functie de chipset.

Profită de Reducerile actuale eMAG la plăcile de bază: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza in functie de socket?

Denumirea de socket face referire la priza si este cea care stabileste primul nivel de compatibilitate in vederea procesorului. In aceste conditii, este important sa aveti in vedere compania producatoare si trebuie sa optati pentru socket-uri compatibile cu procesoarele Intel sau AMD.

In cazul in care veti opta pentru un procesor Intel, este indicat sa optati pentru piese compatibile, iar acestea vor avea socket-uri denumite LGA, fiind numerotate cu cifre precum 775, 1150, 1151, 1155 sau 2011. Daca veti dori sa optati pentru o configuratie mai complexa, atunci este indicat sa optati pentru varianta LGA 2011, insa trebuie sa tineti cont si de compatibilitate.

Daca veti opta pentru un procesor AMD, este necesar sa alegeti socket-uri denumite cu AM sau FM, fiind numerotate cu AM1, AM3, AM3+, FM2 SAU FM2+. Cele mai recente modele de socket in acest sens sunt AM3+.

Este indicat sa aveti in vedere chestiunile referitoare la socket, pentru a putea configura calculatorul in conditii optime. In cazul in care veti face acest lucru, atunci veti gasi cu siguranta cea mai buna placa de baza.

Vezi cele mai populare plăci de bază de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza in functie de formatul acesteia?

Referitor la format, putem spune ca exista o gama variata de placi de baza intalnite. Printre acestea putem aminti placa de baza ATX, mATX, BTX, DTX sau LPX. Despre acest aspect mai putem spune ca se numeste form factor, si ofera indicii despre viitoarele upgrade-uri in cazul memoriei sau despre functionarea intregului sistem.

In cazul in care aveti de gand ca in perioada urmatoare sa adaugati mai multa memorie RAM, este indicat sa optati pentru o varianta ATX, deoarece asigura loc pentru patru sloturi diferite, iar varianta mATX ofera doar doua sloturi.

In cazul in care beneficiati de un sistem performant, atunci alegerea ATX este ideala pentru dumneavoastra, indiferent de modul sau mediul in care utilizati un calculator.

In cazul in care veti dori o varianta mai ieftina de achizitionare, atunci puteti lua in calcul versiunea de format mATX.

Pentru o incalzire excesiva a sistemului este indicat sa optati pentru varianta BTX in ceea ce priveste achizitionarea, deoarece componentele sunt de ultima generatie, insa nu sunt pe placul utilizatorilor individuali.

Tinand cont de formatul unui sistem de acest tip, veti avea cu siguranta ocazia de a lua decizia potrivita in vederea achizitionarii celei mai bune placi de baza.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cea mai bună placă de bază: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza in functie de tipul memoriei RAM: DDR3, DDR4?

In momentul selectie placii de baza in functie de tipul memorie RAM, aveti ocazia de a opta pentru varianta DDR3 sau varianta DDR4. In acest sens, cea mai populara varianta de achizitiona ramane in prezent DDR3. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca a devenit o varianta de selectie mai ieftina odata cu aparitia memoriei DDR4.

Vitezele pe care le asigura o memorie RAM DDR3 sunt destul de bune pentru majoritatea utilizatorilor, insa daca veti dori o eficienta mai mare pe acest segment, atunci puteti opta pentru o memorie DDR4. Exista si variante mai ieftine de achizitionare, insa performantele acestora pot lasa de dorit in unele situatii.

In momentul achizitionarii acestor produse, este important sa tineti cont de capacitatea maxima pe care o aveti in legatura cu memoria RAM, in functie de numarul de sloturi. Avand in vedere aceasta chestiune, veti avea ocazia de a face upgrade atunci cand doriti acest lucru. Lucrurile sunt destul de simple in ceea ce priveste selectia tipului de memorie potrivit pentru dumneavoastra, iar daca veti dori o varianta mai avantajoasa de achizitie atunci trebuie sa optati pentru placile de baza ce suporta memoria RAM DDR3. Aceasta varianta se comporta destul de bine, indiferent de activitatile pe care le desfasurati la calculatori, fie ca il utilizati pentru gaming sau pentru editare video.

Insa, daca veti dori ca performantele sa fie mai mari, atunci cu siguranta este important sa optati pentru achizitionarea unei placi de baza ce suporta memoria RAM DDR4.

Avand in vedere aceste chestiuni, veti selecta cu sigurana cea mai buna placa de baza.

Comandă-ți Acum online o placă de bază de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza in functie de brand?

In ceea ce priveste selectia potrivita pentru placa de baza, este foarte important sa tineti cont si de brandul de la care veti face achizitii de acest tip. Cu siguranta veti gasi cea mai buna placa de baza in cazul in care veti avea in vedere acest aspect.

In aceste conditii, puteti opta pentru brandul Asus, in cazul in care veti dori sa va asigurati de faptul ca placa de baza achizitionata ofera o performanta maxima. De asemenea, pentru a gasi un raport excelent calitate – pret, aveti ocazia de a alege produsele Gigabyte, despre care putem spune ca sunt recunoscute in acest domeniu pentru eficienta si beneficiile oferite. O alta varianta de achizitionare pentru cea mai buna placa de baza este reprezentata si oferita de brandul AsRock. Aceste placi de baza sunt recunoscute in acest domeniu pentru avantajele oferite, fiind indicat sa luati in calcul achizitionarea lor. Pe de alta parte, este indicat sa optati si pentru o placa de baza Raspberry PI, deoarece aceasta varianta de achizitionare propune mereu produse de o calitate superioara, ce vor reprezenta solutia optima pentru calculatorul dumneavoastra. De asemenea produsele MSI sunt recunoscute in domeniul placilor de baza performante, ce propun o utilizare optima de fiecare data. Aceste placi de baza sunt, de asemenea, avantajoase si in ceea ce priveste pretul de achizitie.

Tinand cont de toate aceste detalii si informatii importante, aveti ocazia de a lua decizia optima in momentul achizitionarii. Cu siguranta brandul reprezinta o chestiune importanta in cazul in care veti dori sa gasiti cea mai buna placa de baza. Avand in vedere toate chestiunile expuse in randurile de mai sus, veti gasi solutia optima pentru a va bucura de performantele unei placi de baza, pe care o puteti achizitiona in conditii avantajoase.

Plăci de bază de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *