Cum alegi cea mai buna placa vibranta?
Placa vibranta este utilizata de regula la tasarea pamantului, premergator la realizarea unor lucrari de asfaltare sau betonare a diverselor drumuri sau zone. Acest utilaj este foarte important pentru imbunatatirea rezistentei si densitatii solului.
Pregatirea terenului, inaintea executarii unor activitati de modernizare a strazilor sau a cailor de acces, este un proces esential in obtinerea parametrilor proiectati. Acest lucru se obtine cu ajutorul unei placi vibrante, ce reduce permeabilitatea pamantului, oferind o tasare remarcabila.
O placa vibranta poate fi folosita pentru diverse lucrari, precum compactarea terenului, a asfaltului proaspat depus, dar si a pietrelor sau pavelelor. Toate acestea se pot realiza usor prin utilizarea unei placi de calitate.
De regula, placile vibrante sunt recomandate pentru lucrari de mare amploare, la autostrazi, drumuri nationale, sosele, dar si la bulevarde, strazi sau piete ale unor orase si localitati.
Inainte de a merge sa gasesti o placa vibranta adecvata muncii tale, este bine sa cunosti anumite detalii despre caracteristicile acesteia.
Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa vibranta, potrivita pentru activitatea ta.
Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile vibrante: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa vibranta in functie de suprafata compactata?
In general, placile vibrante sunt de mai multe tipuri, in functie de suprafata compactata: intre 400 si 600 metri patrati/ora si peste 600 metri pătrati/ora.
Placa vibranta cu suprafata compactata de 400 – 600 m²/h – este indicata pentru lucrari de mai mica amploare.
Placa vibranta cu suprafata compactata de peste 600 m²/h – este un model care poate tasa suprafete intinse, in cadrul unor lucrari vaste.
Profită de Reducerile actuale eMAG la plăcile vibrante: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa vibranta in functie de puterea motorului?
Pe piata se pot intalni diverse tipuri de placi vibrante, in functie de puterea motorului: sub 4 KW, de 4 – 8 KW si peste 8 KW.
Placa vibranta cu putere sub 4 KW – aceasta este folosita pentru activitati moderate, avand si un raport pret/calitate foarte bun. Asigura fiabilitate ridicata si durata lunga de viata. De regula, are lungimea placii de 620 mm, iar latimea de 450 mm.
Placa vibranta cu putere de 4- 8 KW – acest model are dimensiunea talpii de 700 x 650 mm, iar adancimea de compactare putand fi de maximum 500 mm. Este pentru lucrari mai ample.
Placa vibranta cu putere de peste 8 KW – practic acest tip este un atelaj dotat cu un cilindru compactor cu doi tamburi. Acesta asigura performante de compactare de prima clasa, iar suprafata poate ajunge la 5000 m²/h.
Vezi toate plăcile vibrante de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna placa vibranta in functie de tipul alimentarii?
Placile vibrante pot fi de doua tipuri, in functie de tipul alimentarii: pe benzina si diesel.
Placa vibranta pe benzina – spre exemplu, un model de 4 KW are capacitatea rezervorului de combustibil de 3,6 litri.
Placa vibranta diesel – un asemenea tip poate avea un motor de 7,3 CP si o capacitate cilindrica de 347 cm³, iar rezervorul poate inmagazina 5 litri de motorina.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa vibranta. Spor la cumparaturi!
Plăci vibrante de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Citeste si articolul: Cum alegi cea mai buna placa compactoare?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!