Cum alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton?

cea mai buna masina de taiat asfalt si betonO masina de taiat asfalt si beton este un utilaj care este folosit de regula pentru lucrarile de decopertare a strazilor, soselelor, drumurilor sau aleilor, cu scopul de a interveni la diversele sisteme de alimentare cu gaze, apa sau comunicatii, aflate in sol.

Fara indoiala cele mai importante caracterisitici ale unei masini de taiat asfalt si beton sunt fiabilitatea si gradul de portabilitate ale acestora. Un astfel de utilaj trebuie sa fie robust, asigurand o gama larga de aplicabilitate la lucrarile prestate.

Pentru cine foloseste o masina de taiat asfalt si beton este util ca manevrabilitatea si portabilitatea sa fie la cote inalte, astfel incat si randamentul utilajului sa fie foarte bun.

Pentru a alege o masina de taiat asfalt si beton este necesar sa faceti o evaluare a lucrarilor pe care trebuie sa le executati in functie de adancimea de decupare sau perforare, de tipul materialului, precum si de consumul de combustibil si de sistemul de alimentare.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton, potrivita pentru lucrarile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la mașinile de tăiat asfalt și beton: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton in functie de tipul pornirii?

Pornirea unei masini de taiat asfalt si beton poate fi: manuala sau automata.

Masina de taiat asfalt si beton cu pornire manuala – modelul este dotat cu un motor pe benzina si cu un demaror mecanic. Avansul se realizeaza prin impingere, iar reglarea adancimii se face cu ajutorul unei manete.

Masina de taiat asfalt si beton cu pornire automata – are avantajul ca porneste automat, fiind alimentata la retea. Manevrarea se face prin impingere, iar adancimea de taiere este reglabila. Are o durata de utilizare indelungata.

Cum alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton in functie de alimentare?

Masinile de taiat asfalt si beton pot avea mai multe tipuri de alimentare: cu benzina, la retea si cu acumulator.

Masina de taiat asfalt si beton cu benzina – acest model este dotat cu un motor pe benzina, spre exemplu un utilaj de 13 CP are capacitatea rezervorului de combustibil de 6,1 litri si greutatea totala de 128 kg. Este indicat pentru lucrari pe santiere.

Masina de taiat asfalt si beton cu alimentare la retea – utilajul are puterea motorului electric de 1400 W si o greutate redusa de doar 4,7 kg. Este recomandat pentru lucrari de mica amploare, adancimea de taiere este de pana la 35 mm.

Masina de taiat asfalt si beton cu acumulator – are o putere de 1700 W si o greutate de 5,1 kg. Adancimrea de taiere este cuprinsa intre 0 si 28 mm.

Profită de Reducerile actuale eMAG la mașinile de tăiat asfalt și beton: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton in functie de adancimea de perforare?

Masina de taiat asfalt si beton poate fi conceputa pentru diverse adancimi de perforare: reduse, medii si mari.

Masina de taiat asfalt si beton pentru adancime redusa – acest model se preteaza pentru adancimi mici, intre 0 si 50 mm.

Masina de taiat asfalt si beton cu adancime medie – utilajul poate ajunge la adancimi medii cuprinse intre 60 si 100 mm.

Masina de taiat asfalt si beton cu adancime mare – este cel mai perfromant utilaj dintre toate, putand penetra la adancimi cuprinse intre 120 – 200 mm.

Vezi toate mașinile de tăiat asfalt și beton de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de taiat asfalt si beton in functie diametrul discului?

Masina de taiat asfalt si beton poate fi dotata cu discuri cu diametre: sub 30 cm sau intre 30 si 50 cm.

Masina de taiat asfalt si beton cu diametrul discului sub 30 cm – acest model este utilizat pentru adancimi mici de penetrare (pana la 30 mm) datorita puterii sale reduse.

Masina de taiat asfalt si beton cu diametrul discului intre 30 si 50 cm – spre exemplu un utilaj dotat cu un motor pe benzina de 7 CP, cu un disc de 35 cm poate patrunde pana la adancimi de 90 mm.

In schimb, un model mult mai scump, cu un motor de 11,8 CP pe benzina, cu un disc cu diametru de 45 cm, poate ajunge la adancimi de 170 mm.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna masina de taiat asfalt si beton. Spor la cumparaturi!

Mașini de tăiat asfalt și beton de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *