Cum alegi cea mai buna placa de baza pentru gaming?

cea mai buna placa de baza pentru gamingO placa de baza pentru gaming reprezinta cea mai importanta componenta a unui calculator. Astfel, performanta acesteia se va reflecta la viteza desktop-ului si la rapiditatea rularii jocurilor.

Fara indoiala, o placa de baza trebuie sa fie compatibila cu tipul procesorului acceptat, al placii video aleasa, a sursei si a altor componente necesare.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna placa de baza pentru gaming, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la plăcile de bază pentru gaming: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza pentru gaming in functie de tipul memoriei RAM?

Placile de baza pentru gaming pot fi de mai multe feluri in functie de tipul memoriei RAM: DDR, DDR2, DDR3, DDR4.

Placa de baza pentru gaming DDR2 – DDR3 – aceste modele sunt de un nivel mediu si pot asigura caracteristici foarte bune pentru configuratia unui calculator. Poate avea 4 sloturi PCI-Express, o memorie RAM maxima de pana la 32 GB si o interfata SATA III. Dispune si de porturi USB 2.0 si 3.0, precum si Rj-45, PS2 si audio jacks. Are un cost accesbil si un raport bun pret/calitate.

Placa de baza pentru gaming DDR4 – acest model este cel mai performant de pe piata, avand caracterisatici avansate. Dispune de BIOS imbunatatit, inteligent si intuitiv. Poti rula orice tip jocuri video. Are slot PCI Express, interfata SATA III, porturi USB 2.0 si 3.1 (cel mai avansat), RJ-45, Wi-Fi si Bluetooth 5. Permite viteze foarte mari de transfer.

Profită de Oferta actuală eMAG la plăcile de bază pentru gaming: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza pentru gaming in functie de slotul PCI?

Placile de baza pentru jocuri pot dispune de sloturi: PCI sau PCI-Express.

Placa de baza pentru gaming slot PCI – este un model mai vechi, care poate dispune de o memorie RAM DDR2 sau DDR3, cu o buna experienta sonora in timpul jocurilor. Dar performantele sunt unele medii si nu pot face fata ultimelor jocuri video, mai sofisticate, care solicita mai multe resurse. Are un pret mai mic.

Placa de baza pentru gaming slot PCI-Express – pe un asemenea model se pot asambla procesoare de ultima generatie, i7, cu performante exceptionale. Prezinta caracteristici superioare cu o memorie RAM DDR4, cu o frecventa care poate ajunge la 4,2 GHz, interfata 6 x SATA 3, dar si o conectivitate diversa si de ultima generatie, cum ar fi: USB 3.1, Display Port, HDMI, RJ-45, PS/2, OFC audio jacks. Permite dezvoltarea ultimelor tehnologii precum Turbo Boost, Audio Boost. Are un pret ridicat, insa este perfecta pentru pasionatii de jocuri.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la plăcile de bază pentru gaming: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna placa de baza pentru gaming in functie de tipul porturilor?

Un aspect important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei placi de baza pentru gaming il reprezinta porturile acesteia.

Astfel, cele mai importante sunt SATA/SATA Express, USB 2.0, 3.0, 3.1 (cel mai avansat), HDMI, RJ-45 (pentru internet), Optical S/PDIF OUT, OFC audio jacks, Display Port. In functie de necesitatile tale, poti alege porturile necesare.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna placa de baza pentru gaming. Spor la cumparaturi!

Plăci de bază pentru gaming de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *