Cum alegi cea mai buna orteza?
O orteza reprezinta un dispozitiv medical care este folosit pentru a ajuta articulatile sau muschii diferitelor parti ale organismului uman sa se refaca. Un astfel de produs este conceput special pentru un membru sau o articulatie, avand rol de protectie sau sustinere.
Dezvoltarea medicinii si a tehnologiei a dus la construirea unor orteze din ce in ce mai performante, fabricate din diverse materiale. Aceste dispozitive sunt suportate foarte bine de catre corpul pacientilor, ele fiind usoare si simplu de montat.
De regula, ele sunt recomandate in sustinerea anumitor parti ale corpului, dupa ce acestea au fost traumatizate.
Ortezele sunt indicate si pentru pacientii care prezinta deviatii sau deformari ale aparatului locomotor. Dispozitivul medical ajuta la stabilizarea organului afectat si ii ofera timp de vindecare, in paralel cu o medicamentatie prescrisa de doctorii specializati.
Inainte de a achizitiona o orteza este bine sa stii anumite caracterisitici ale acesteia.
Iti prezentam mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi cea mai buna orteza, potrivita pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la orteze: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna orteza in functie de zona corporala afectata?
Trebuie sa stii ca exista diverse tipuri de orteze, special realizate pentru partilor corpului. Astfel, sunt dipozitive medicale pentru brat, cot, gat, genunchi, glezna, mana, picior, piept, spate, umar si torace.
In cazul in care zona afectata este genunchiul, glezna sau cotul etc. (prin luxatii, fisuri sau entorse) poti alege o orteza adecvata. Produsul permite punerea in repaus a organului respectiv si ajuta la vindecare.
Orteza poate fi utilizata si in perioada post-operatorie, in cazul unor leziuni grave ale genunchiului precum fracturi, menisc sau ligamente incrucisate.
Pentru zona coloanei vertebrale, atunci cand se constata deviatii precum cifoze, scolioze sau hiperlordoze lombare sunt indicate, de asemenea, folosirea unor orteze speciale. Acestea ajuta la indreptarea spatelui si a coloanei vertebrale, precum si la reducerea durerilor.
Profită de Reducerile actuale eMAG la orteze: CLICK AICI.
Cum alegi cea mai buna orteza in functie de material?
Pe piata exista numeroase modele de orteze, fabricate din diverse materiale.
Spre exemplu, o orteza pentru spate este fabricata din piele cu bretele elastice, fiind dotata cu 10 magneti permanenti si are un pret scazut.
O orteza pentru genunchi ieftina este cea fabricata din neopren si nylon, fiind indicata in cazul entorselor, durerilor reumatice sau pentru afectiuuni ale ligamentelor.
Pentru imobilizarea postoperatorie a genunchiului este recomandata o orteza fixa-mobila, care se fixeaza rapid, dar pretul acesteia este unul destul de ridicat.
O orteza pentru incheietura mainii ajuta in cazul leziunilor cronice, dar si dupa interventii chirurgicale. Este construita din materiale textile neiritante, avand si o atela din aluminiu.
Orteza de imobilizare umar-brat este indicata in cazul leziunilor la umar si cot. Este realizata dintr-o spuma usoara (polyester – 35%, sponge – 40% si bumbac – 25%).
Vezi cele mai populare orteze de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.
Etapele alegerii celei mai bune orteze
Pentru a alege cea mai potrivita orteza este recomandat sa parcurgem mai multi pasi. Prima etapa este sa consultam un medic specialist, care ne va indica tipul dispozitivului medical adecvat.
Apoi, in functie de buget, putem opta pentru orteza pe care o suportam usor (alegem materialul).
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti alege cea mai buna orteza. Spor la cumparaturi!
Orteze de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolul: Cum alegi cea mai buna orteza pentru genunchi?
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!