Cum alegi cel mai bun cadru de mers?

cel mai bun cadru de mersUn cadru de mers este un dispozitiv medical care este folosit de persoanele care au probleme de deplasare. Acesta ajuta foarte mult la recuperarea pacientilor care sufera de afectiuni locomotorii, contribuind la imbunatatirea vietii acestora.

Cadrele de mers sunt de obicei formate din patru picioare, prinse intre ele cu mai multe bare de sustinere si cu manere. Aceste dispozitive medicale permit deplasarea pacientilor care nu mai pot sa-si coordoneze miscarile in mod natural.

Pe piata exista diverse modele, unele care pot fi mutate din loc in loc, iar altele mobile care sunt impinse. Trebuie sa stii ca dispozitivele de mers pot deveni instabile odata cu mutarea sau impingerea lor, de aceea este indicat ca persoanele care le utilizeaza sa fie supravegheate in timpul deplasarii.

In general, cadrele de mers sunt facil de folosit, oferind un suport important pentru pacientii greu deplasabili. Este indicat ca persoanele respective sa fie sprijinite psihic si fizic de catre cei apropiati pentru a putea trece mai usor peste primele antrenamente.

Inainte de a achizitiona un cadru de mers este bine sa stii anumite caracteristici tehnice ale acestora.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa alegi cel mai bun cadru de mers, potrivit pentru persoana afectata de probleme locomotorii.

Vezi rapid o ofertă de preț la cadrurile de mers: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cadru de mers in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista diverse tipuri de cadre de mers, precum fixe si mobile.

Un cadru de mers fix este construit din patru picioare, asigurand o foarte buna stabilitate. Pentru a se deplasa, pacientul trebuie sa ridice suportul si sa-l mute cativa centimetri, iar apoi poate pasi. Este recomandar persoanelor care incearca sa-si recupereze mobilitatea.

Un cadru de mers mobil este prevazut cu roti, permitand o deplasare mai buna. Cele mai frecvente astfel de dispozitive au doar 2 roti, in fata. Pacientul va ridica picioarele din spate, apoi va impinge inainte pentru a se misca din loc. Exista si modele cu 3 si 4 roti.

Un alt factor important de avut in vedere, atunci cand alegi un cadru de mers este pliabilitatea. Unele modele permit plierea, ajutand la transportul acestuia in portbagajul unei masini sau la depozitarea usoara in casa.

Profită de Reducerile actuale eMAG la cadrurile de mers: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cadru de mers in functie de dimensiuni?

Dimensiunile cadrului de mers se aleg in functie de inaltimea pacientului si de capacitatea la efort a acestuia.

De obicei, un cadru de mers pentru acasa are o latime cuprinsa intre 49 si 53 de cm, iar inaltimea variaza intre 67 si 94 cm.

Exista si modele la care se poate regla inaltimea cadrului. In general, trebuie sa verifici si greutatea suportata de cadru (100 kg).

Vezi cele mai populare cadruri de mers de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun cadru de mers in functie de materialul acestuia?

Cele mai bune cadre de mers sunt confectionate din aluminiu, din bare avand un profil cu diametru de 22 mm si manere din cauciuc.

Dispozitivele ideale sunt cele care dispun de un sistem de pliere ergonomic si care au o greutate redusa, de doar 2,4 kg.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun cadru de mers. Spor la cumparaturi!

Cadruri de mers de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *