Cum alegi cea mai buna masina de frezat?

cea mai buna masina de frezatO masina de frezat este o scula aschietoare care poate prelucra piese din diverse materiale.

Daca nu cu multa vreme, o masina de frezat o intalneai doar in atelierele mecanice ale unor intreprinderi sau firme, dar iata ca acum, odata cu dezvoltarea tehnologica, un astfel de dispozitiv a ajuns la  dimensiuni mai mici si poate fi montat in propriul atelier.

Din aceasta cauza, au aparut in magazine masini de frezat care pot fi instalate acasa, dar cu respectarea unor norme de protectia muncii adecvate. Ele sunt dotate cu un motor electric si sunt alimentate la retea.

De regula, cele profesionale au un domeniu vast de utilizare, dar si pretul acestora este destul de mare fata de celelalte modele.

Astfel, pentru a opta pentru masina de frezat ideala, trebuie sa stii anumite caracteristici tehnice ale acesteia.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna masina de frezat, potrivita pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la mașinile de frezat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de frezat in functie de puterea motorului?

Daca ai de rotunjit si sanfrenat obiecte din lemn, precum cadre de usi si placi sau muchiile materialelor, atunci este recomandat sa alegi o masina de frezat speciala pentru astfel de lucrari, care este dotata cu un motor de 450 W.

In cazul in care optezi pentru o freza multifunctionala cu un motor electric de 710 W, atunci o poti folosi pentru diverse materiale.

Modelele profesionale pot avea un motor de 1.250 W si un domeniu larg de utilizare.

Daca ai nevoie sa tai tabla, atunci poti opta pentru o masina cu un motor mai puternic, de 2.000 W.

Profită de Reducerile actuale eMAG la mașinile de frezat: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de frezat in functie de tipul acesteia?

In functie de tipul masinilor de frezat, acestea pot fi verticale sau orizontale.

De regula, pentru utilizarea acestor scule pentru acasa sunt recomandate masinile de frezat verticale, care au si dimensiuni mai mici. Spre exemplu, un model vertical profesional, care prelucreaza diverse materiale, are urmatoarele dimensiuni: lungimea de 170 mm, latimea de 370 mm si inaltimea de 270 mm.

Masinile de frezat orizontale sunt folosite doar pentru uz industrial, iar acestea pot prelucra piese de dimensiuni mai mari.

Vezi cele mai populare mașini de frezat de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna masina de frezat in functie de materialul prelucrat?

Exista modele care pot prelucra doar piese din lemn si plastic sau numai metal. Altele pot taia table, iar cele mai complexe scule se pot folosi pentru o diversitate de materiale, de la lemn, plastic, componente minerale si chiar piatra.

De aceea, in functie de materialul pe care il prelucrezi, iti poti alege masina de frezat potrivita.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cea mai buna masina de frezat. Sport la cumparaturi!

Mașini de frezat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *