Cum alegi cea mai buna freza pentru lemn?

cea-mai-buna-freza-lemnEste indicat sa va asigurati de faptul ca veti opta pentru cea mai buna freza pentru lemn, deoarece numai in cazul in care veti face acest lucru veti avea la dispozitie o eficienta maxima in ceea ce priveste utilizarea. Pe de alta parte, va trebui sa tineti cont de cateva chestiuni importante referitoare la achizitionarea acestui produs, deoarece numai in aceste conditii veti obtine o modalitate ideala de prelucrare a lemnului.

Odata ce ati achizitionat cea mai buna freza pentru lemn, aveti posibilitatea de a o utiliza atat in gospodarie, cat si in atelier, in cadrul unor lucrari mai complexe. In ceea ce priveste achizitionarea, este indicat sa tineti cont de pretul pe care urmeaza sa il platiti.

De asemenea, calitatea este foarte importanta si va trebui sa aveti in vedere acest lucru. Gasind un raport excelent calitate – pret pentru achizitionarea unei freze pentru lemn, veti avea siguranta faptului ca decizia luata in ceea ce priveste selectia este cea mai potrivita. Nu trebuie sa uitati nici de eficienta, iar daca veti selecta freza pentru lemn potrivita si din acest punct de vedere, veti obtine avantaje multiple.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Tipuri de freze pentru lemn. Freza pentru lemn fixa, fixa si variabila sau variabila?

Referitor la o freza pentru lemn fixa, putem spune ca se monteaza pe bancul de lucru din atelierul de tamplarie, unde anumite elemente si materiale vor fi frezate inainte de a fi montate. In aceste conditii, putem adauga ca freza este fixa si se pot selecta diferite tipuri de freze pentru a obtine modelul dorit pe perioada procesului de frezare. In cazul unei freze fixe, lemnul va fi cel care se manevreaza. Principalul avantaj al unei freze fixe este reprezentat de faptul ca se pot utiliza motoare puternice pentru o frezare eficienta si exacta.

Pe de alta parte, freza pentru lemn variabila, poate fi de asemenea eficienta in lucrarile de prelucrare a lemnului. Acest tip de freza se refera la axul vertical a carei viteza va trebui sa fie una variabila pentru a se putea adapta necesitatilor in ceea ce priveste prelucrarea lemnului.

Astfel, veti obtine eficienta dorita in functie de diametrul echipamentelor de lucru sau a materialului de frezat.

In alta ordine de idei, putem spune ca este indicat sa optati pentru o freza pentru lemn fixa si variabila, in cazul in care veti dori sa obtineti eficienta in lucrarile pe care le veti desfasura. Astfel, veti avea ocazia de a imbina cele doua caracteristici, fixa si variabila, pentru a obtine rezultatele dorite.

Vezi ofertă freze pentru lemn fixe: CLICK AICI.

Pentru ofertă freze pentru lemn fixe și variabile: CLICK AICI.

Ofertă freze pentru lemn variabile: CLICK AICI.

Puterea celei mai bune freze pentru lemn

Este indicat sa aveti in vedere puterea unei freze pentru lemn, in cazul in care veti dori sa obtineti eficienta in lucrarile pe care le desfasurati. In aceste conditii putem spune ca puterea variaza in functie de nivelul de eficienta si profesionalism oferit, fiind de 300 – 700 W in cazul produselor de acest tip din gama hobby. Pe de alta parte, puterea de 1000 – 1300 W o intalnim in cazul frezelor cu ghidaj de tip masa, ajungand chiar si pana la 5 kW, in cazul in care vorbim despre un strung de banc.

Despre produsele profesionale din aceasta categorie, putem adauga ca ofera valori de putere ridicate, ceea ce inseamna ca pot face fata cu brio unor utilizari intense, pentru perioade lungi de timp. Pe de alta parte, despre puterea superioara, putem spune ca asigura o eficienta maxima in ceea ce priveste perforarea materialelor prelucrate. Modelele pentru lemn nu necesita mai mult de 1000 W, insa pentru alte materiale sunt necesare puteri mai mari.

In ceea ce priveste utilizarea unei freze de lemn, trebuie sa acordati o atentie maxima si conditiilor de conectare, deoarece masinile de acest tip ce lucreaza la o tensiune normala au nevoie de 220 – 230 W. Avand in vedere aceste caracteristici, aveti ocazia de a lua decizia potrivita in ceea ce priveste selectia celei mai bune freze pentru lemn.

Profită de oferta actuală la frezele pentru lemn: CLICK AICI.

Viteza maxima – in rotatii pe minut (rpm) – pentru cea mai buna freza lemn

Despre viteza maxima, in cazul frezelor cu ax vertical, putem spune ca trebuie sa fie una variabila, pentru a putea fi adaptata in functie de necesitatile de prelucrare. In aceste conditii, va trebui sa selectati viteza potrivita in functie de ceea ce veti dori sa faceti.

Despre schimbarea vitezei de rotatie, putem spune ca se efectueaza prin schimbarea curelei de transmisie pe alte fulii. In ceea ce privesc valorile vitezei maxime in rotatii pe minut, acestea se situeaza in cele mai multe cazuri intre 1800 – 8000 rpm. Optand pentru o viteza de lucru situata intre aceste valori, aveti posibilitatea de a obtine rezultatele dorite in ceea ce priveste prelucrarea lemnului.

Insa, pentru a selecta o viteza maxima corecta, trebuie sa stiti cum veti utiliza freza de lemn si daca face parte din categoria hobby, semiprofesionala si profesionala. Pentru categoria hobby aveti nevoie de o viteza mai mica, deoarece veti utiliza freza ocazional, iar pentru modelele profesionale viteza maxima de lucru trebuie sa fie una mai mare.

Viteza maxima intra printre criteriile de luat in calcul, spre alegerea celei mai bune freze pentru lemn.

Cumpără-ți freză pentru lemn cu viteză de rotație optimă: CLICK AICI.

Adancime maxima cursa a celei mai bune freze pentru lemn

Adancimea maxima cursa pentru o freza de lemn trebuie setata corect pentru a obtine rezultatele dorite. Aceasta adancime maxima poate ajunge pana la 76 mm, si poate depasi aceasta valoare.

Exista multe modelel ce permit o adancime de 55 mm, cu un diametru diferit de frezare. In ceea ce priveste obtinerea unei adancimi potrivite pentru materialele prelucrate, este indicat sa optati pentru produse profesionale, pentru a obtine o precizie ridicata. Despre operatiile de frezare in adancime putem spune ca se realizeaza cu precizie, datorita capului frezor si a mesei de frezare ce ofera o adancime maxima cursa potrivita. Adancimea de frezare este determiata prin verificarea vitezei de avans. Pentru a obtine o adancime dorite, este indicat sa tineti cont de materialele pe care le veti prelucra si de cerintele pe care le aveti, pentru a selecta cea mai buna freza pentru lemn. Aceasta viteza nu trebuie sa depaseasca adancimea dintelui taietor, existand posibilitatea de a fi reglata.

Avand in vedere aceste detalii despre adancimea maxima cursa, puteti alege cea mai buna freza pentru lemn.

Freze pentru lemn de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *