Cum alegi cel mai bun strung?

cel mai bun strungUn strung este o scula aschietoare care poate efectua diverse operatiuni, precum taiere, gaurire sau slefuire. Aceasta unealta este folosita, de regula, in prelucrarea metalelor, dar poate fi utilizata si pentru alte materiale, cum ar fi lemnul sau ceramica.

Avansul tehnologic pe plan mondial a dus la construirea unor strunguri de dimensiuni mici, care pot fi montate chiar si in atelierul propriu de acasa. Fara indoiala, pe aceste modele se pot prelucra doar piese  cu lungimi sau diametre reduse.

Piesele sunt prinse, de obieci, intre bacurile strungului, dar exista si posibilitatea ca la unele dintre ele, obiectele sa poate fi fixate in ambele capete, utilizand o mandrina mobila.

Pe strung pot fi realizate diverse piese metalice pentru industrie, precum cilindri, role, bare, axe, coliere, bucse etc. De asemenea, din lemn se construiesc diferite lucruri, cum ar fi picioare pentru mese, bastoane tac, bate de baseball si chiar instrumente muzicale.

Inainte de a merge sa achizitionezi o asemenea scula aschietoare, trebuie sa cunosti anumite caracteristici tehnice ale acesteia.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa alegi cel mai bun strung, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la strunguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun strung in functie de tipul acestuia?

In magazine exista doua tipuri de strunguri de mici dimensiuni: pentru hobby si profesionale.

Modelul specific lucrarilor de mai mica amploare este folosit doar de catre pasionati. Spre exemplu, cu ajutorul unui strung pentru lemn pot fi realizate machete, diverse jucarii sau obiecte decorative. Aceasta scula are distanta dintre centre de 250 de mm.

Un strung profesional are o constructie stabila din fonta, iar puterea motorului de 0,75 W. Dintre caracteristicile tehnice enumeram: greutatea de 92 kg, distanta dintre varfuri de 1.100 mm, iar cursa pinolei de 50 mm.

Dintre accesoriile strungului mentionam suportul de cutit, platanul de fixare, varful mobil si dispozitivul de copiere.

Cumpără-ți din cel mai mare magazin online cel mai bun strung: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun strung in functie de utilitate?

Un strung pentru atelierul tau poate avea multiple utilitati, precum posibilitatea efectuarii unor lucrari de filetare, frezare, gaurire, gravare, lustruire, polizare si chiar slefuire.

Astfel, pasionatii isi pot alege o astfel de scula aschietoare, in functie de operatiile pe care doresc sa le execute si de tipul pieselor prelucrate.

Nu rata oferta actuală eMAG la strunguri: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun strung in functie de suprafata de lucru?

Pe piata exista strunguri de mici dimensiuni, cu diverse suprafete de lucru. Dintre acestea enumeram: ceramica, fonta, otel, piatra, lemn sau metal.

Spre exemplu, vei alege strungul cu suprafata de lucru: lemn, piatra si ceramica pentru strunjirea fetelor, longitudinala si a conurilor. Scula se poate utiliza pentru diferite materiale precum otel, bronz, aluminiu si plastic.

Poti opta pentru un mini strung cu suprafata de lucru din lemn, metal si otel, daca il folosesti in cercetare, invatamant, modelism, bijuterie sau alte domenii. Poate prelucra lemn, neferoase, metale pretioase, otel, titan si fonta.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun strung. Spor la cumparaturi!

Strunguri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *