Cum alegi cea mai buna antena de camion?

cea mai buna antena de camionO antena de camion pentru satelit iti poate oferi posibilitatea receptionarii programelor de televiziune, atunci cand esti departe de casa. Aceasta prezinta avantajul ca se poate monta direct pe autovehicul cu usurinta, iar alimentarea se poate face la 12 – 24 de volti.

De regula, o antena de camion pentru satelit vine insotita cu un kit complet, cu sisteme de prindere adecvate, iar unele dispun si de un televizor portabil. Pentru a putea beneficia de mai multe canale TV este recomandat sa achizionati si un card de acces la un furnizor de telecomunicatii.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de model, dar este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna antena de camion pentru satelit, potrivita pentru tine.

Antenă de camion la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de camion in functie de model?

Antenele de camion pot fi de doua feluri in functie de model: off-set sau parabolice.

Antena de camion tip off-set – acest model are in general un diametru cuprins intre 40 si 80 cm, dar exista si variante mai mari. Ea este destinata pentru montarea pe un camion, TIR, pentru camping, rulota. Este construita din tabla de fier, foarte rezistenta. Nu retine apa sau zapada. Pentru functionare trebuie sa contina dispozitivul receptor LNB, care se instaleaza in fata antenei, care este montata intr-un unghi cuprins intre 5 si 30 de grade, in functie de pozitia satelitului. Permite receptionatrea posturilor de televiziune transmise gratis. Lucreaza pe banda de frecventa 10,7 – 12,75 GHz. Dispune de un brat pliabil cu suport si o ventuza de prindere pe teava sau stalp si brat de extensie. Se alimenteaza la 12 – 24 V. Este cea mai practica, avand dimensiuni reduse si un pret accesibil.

Antena de camion parabolica – are forma rotunda, iar focalizarea maxima se realizeaza in centrul antenei. Are un diametru mai mare fata de modelul off-set, de minimum 120 cm. Unghiul de inclinare este mai mare, intre 30 si 45 de grade. Este mai putin sensibila la abaterile de directie. Este mult mai puternica decat cea off-set, asigurand o receptie de foarte buna calitate a programelor in format Full HD. Constructia este solida, din otel, avand si doua straturi de vopsea, care asigura o protectie sporita contra radiatiilor ultraviolete si a coroziunii. Functioneaza chiar si in conditii meteo nefavorabile.

Antenă de camion la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de camion in functie de material?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unei antene de camion pentru satelit il reprezinta materialul acesteia, care poate fi tabla, otel, aluminiu etc.

De regula, cele mai intalnite pe piata sunt cele din tabla, care au un pret accesibil, sunt usoare si se monteaza rapid. Insa, este necesar sa verifici daca sunt vopsite in mod corespunzator pentru a asigura o protectie impotriva intemperiilor si o rezistenta in timp.

Conform expertilor este recomandata achizitonarea unei antene de camion pentru satelit din otel, care este mult mai rezistenta si ofera o protectie superioara. De asemenea, asigura si o stabilitate ridicata, deoarece sunt mai grele fata de cele din tabla.

Cum alegi cea mai buna antena de camion in functie de dimensiuni?

Cele mai mici antene de camion pentru satelit sunt cele care au diametrul de 38 – 40 cm, insa este recomandat sa optati pentru  varianta de 60 sau 80 cm, care va ofera o receptie mult mai buna si de calitate.

Antenă de camion la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *