Cum alegi cea mai buna antena de satelit?

antena de satelitO antena de satelit este folosita pentru receptionarea canalelor TV, in orice loc, putand fi vorba de posturi de televiziune transmise gratis sau codate. In primul caz este nevoie decat de o antena de satelit, un dispozitiv LNB si de un receptor, daca tv-ul nu detine unul.

Pentru canalele TV codate este nevoie sa achizitionati un card de la unul dintre furnizorii de televiziune. Receptionarea programelor TV este una de foarte buna calitate, cu rezolutie Full HD si chiar Ultra HD, daca echipamentele sunt avansate din punct de vedere tehnologic.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am realizat mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna antena de satelit, potrivita pentru tine.

Antenă de satelit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de satelit in functie de tip?

Antenele de satelit sunt de doua feluri in functie de tip: offset sau parabolice.

Antena de satelit offset – acest model este unul cu dimensiuni mai reduse, avand, de regula, diametrul mai mic. Este usor de intalat si pozitionat, el trebuie sa contina si dispozitivul denumit LNB, care transforma si amplifica semnalul receptionat. Este recomandata pentru folosirea pe camioane, TIR-uri, la camping sau pe rulote. Pentru o receptie mai buna este indicat sa optati pentru un diametru mai mare si care dispune de un unghi de receptie mai mare, de aproximativ 35 de grade. Aceasta poate functiona si cu alimentare de 12 – 24 V.

Antena de satelit parabolica – este un model recomandat pentru case sau apartamente, iar diametrul sau este unul mai mare. Astfel receptia este mai buna, de calitate superioara. Are unghiul de inclinare cuprins intre 30 si 45 de grade. Verificati daca televizorul este dotat cu un tuner DVB-S, iar daca nu, este nevoie de un receptor de satelit separat.

Antenă de satelit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de satelit in functie de diametru?

Un factor important la alegerea unei antene de satelit il reprezinta diametrul acesteia, care in cazul unor modele offset este cuprins, in general, intre 40 si 80 cm, iar cele parabolice au intre 80 si 120 cm, dar si mai mari.

Pentru o calitate superioara a imaginii posturilor tv receptionate este recomandat un diametru mai mare.

Antenă de satelit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de satelit in functie de material?

Este bine de stiut faptul ca pe piata exista antene de satelit confectionate din tabla, otel sau aluminiu.

Cel mai bune si mai rezistente in timp, dar si cu caracteristici tehnice superioare sunt cele realizate din otel.

De regula, cele pentru camping, camioane sau rulote sunt din tabla, avand un pret redus.

Antenă de satelit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cea mai buna antena de satelit in functie de utilitate?

Pentru alegerea unei antene de satelit este recomandat sa tii cont de utilitatea acesteia, care poate fi: pentru camping, rulota sau pentru locuinta rezidentiala, apartament.

Antena de satelit pentru locuinta – este un model standard care iti ofera cele mai bune caracteristici tehnice, foarte multe posturi tv receptionate si o calitate foarte buna, Full HD si chiar Ultra HD.

Antena satelit pentru camping – acest model este unul care se instaleaza atunci cand esti plecat departe de casa, in camping, pe rulota sau TIR. Are diametre mici, intre 40 si 80 cm, iar receptia este una limitata fata de variantele parabolice.

Antenă de satelit la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *