Cum alegi cea mai bună cameră de termoviziune?

cea mai bună cameră de termoviziuneDacă lucrezi în domeniul tehnic, cel energetic, electrotehnic sau oricare alt segment de activitate în care ai nevoie de siguranța efectuării celor mai precise măsurători, cu siguranță o cameră de termoviziune este un obiect de care ai obligatoriu nevoie.

Pentru unii, prețul plătit poate să reprezinte unicul criteriu de selecție. O asemenea decizie este însă total eronată, întrucât alegerea făcută trebuie să aibă în vedere mult mai multe aspecte care să reflecte fiabilitatea și potrivirea camerei de termoviziune cu specificul activității pentru care va fi întrebuințată.

Ce trebuie să ai în vedere pentru a alege cea mai bună cameră de termoviziune?

Iată o listă cu cele mai importante aspecte:

  • Domeniul de utilizare;
  • Frecvența utilizării;
  • Intervalul de temperatură pentru care va fi folosit echipamentul;
  • Sensibilitatea termică;
  • Distanța de la care poate fi realizată inspecția;
  • Necesitatea raportării pentru măsurătorile făcute.

Desigur, mare parte dintre aspectele de mai sus sunt reflectate în fapt de parametri tehnici foarte specifici. Astfel, să vedem care dintre aceștia influențează selecția camerei de termoviziune potrivite anumitor nevoi.

Precizia camerei de termoviziune

Este acel parametru care permite utilizatorului să măsoare cu exactitate diferențele de temperatură. Modelele de camere de termoviziune sunt diverse și nu toate oferă același nivel de precizie al măsurătorilor, motiv pentru care selecția trebuie făcută având în vedere acest parametru.

Pentru a fi sigur că face o alegere bună, cumpărătorul ar trebui să se orienteze către o cameră de termoviziune ce oferă o precizie care nu depășește +/- 2%.

Cumpără-ți acum cameră de termoviziune, oferta este limitată: CLICK AICI.

Focalizarea camerei de termoviziune

Această caracteristică ajută la identificarea elementului specific din câmpul vizual supus scanării. Focalizarea este foarte importantă pentru obținerea unei citiri cât mai precise a temperaturii. Dacă imaginea nu este corect focalizată, pot să apară erori de măsurare a temperaturii ce ating marje de până la 20 de grade.

Atunci când se efectuează o inspecție în spectrul infraroșu, focalizarea este unul dintre cele mai importante aspecte ce trebuie asigurate.

Rezolutia camerei de termoviziune

În cazul camerelor de termoviziune, rezoluția este cu siguranță un alt parametru asupra căruia trebuie să își îndrepte atenția viitorul utilizator.

Recomandarea este să se achiziționeze o cameră de termoviziune cu o rezoluție cât mai mare, întrucât aceasta va determina calitatea și precizia imaginilor termice scanate și a datelor reflectate.

Raportarea și echivalarea imaginilor termice cu cele din spectrul vizibil

Pentru a facilita demersurile utilizatorilor, producătorii de camere de termoviziune au venit cu soluții complete. Una dintre acestea se referă la produse care pot să ofere atât imagini termice, cât și echivalentele lor din spectrul vizual normal.

Asemenea produse sunt cu siguranță de dorit, întrucât ajută considerabil la partea de echivalare. În unele cazuri este foarte dificilă izolarea unui dispozitiv sau echipament cu probleme de altele asemănătoare sau identificarea exactă a locației acestuia. O cameră de termoviziune performantă este recomandarea în acest caz, tocmai concepută pentru a putea oferi asemenea raportări și echivalări.

Cumpără-ți acum o cameră de termoviziune performantă: CLICK AICI.

Capacitatea camerei de termoviziune de a măsura parametri diverși

Pentru ca raportarea și diagnoza să fie cât mai precise, este indicată achiziția camerelor de termoviziune ce au capacitatea de a măsura și alte mărimi fizice, în afară de temperatură.

Spre exemplu, informațiile foarte utile ce pot fi introduse automat în imaginea termică se referă la curent, tensiune, umiditate etc. – toate acestea vor garanta o raportare cât mai precisă.

Capacitatea camerei de termoziviune de a comunica cu alte dispozitive

Fără îndoială, este vorba despre o tehnologie de un real ajutor, întrucât comunicarea cu alte dispozitive oferă utilizatorului posibilitatea de a transmite în timp real informațiile. O cameră de termoviziune ce include asemenea tehnologii este cu siguranță de dorit.

Cu acești parametri în minte, dar și cu alte aspecte ce țin de alte preferințe specifice, oricine poate să aleagă o cameră de termoviziune perfectă pentru segmentul de activitate căreia îi este destinată.

Camere de termoviziune de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *