Beneficiile sarii de baie

sare-de-baieFolosesti sare de baie dar nu stii care sunt adevaratele sale beneficii? Atunci acest articol iti va fi de folos, facandu-te sa intelegi care sunt efectele pozitive ale acestui “ingredient al bailor perfecte”.

Mai intai de toate, ar trebui sa stii ca sarea de baie este elementul care ofera un plus de relaxare oricarei bai, dar efectele sale nu se rezuma doar la partea de confort si rasfat.

In urma unor studii efectuate de centre cu renume international, s-a demonstrat faptul ca sarea de baie poate sa influenteze pozitiv unele afectiuni foarte importante, avand efecte terapeutice.

Unul dintre cele mai recunoscute efecte ale sarii de baie este reducerea tensiunii musculare.

Astfel, sarea de baie este recomandata pacientilor care sufera de afectiuni reumatismale, artrite si poliartrite, spasme musculare frecvente, relaxand considerabil musculatura, ceea ce duce la ameliorarea durerilor.

Pacientii care sufera de astm ar trebui sa vada in sarea de baie un real aliat, ce reuseste sa le calmeze crizele si sa le intarzie cat mai mult.

S-a demonstrat ca atunci cand se administeaza cateva grame de sare de baie pe limba, cu putina apa pentru dizolvare, se obtine un efect asemanator cu cel al inhalatorilor renumiti, datorita proprietatilor antiinflamatoare de la nivelul tractului respirator.

Pentru ca osteoporoza sa nu mai fie o problema, alege sa pui sare de baie la fiecare baie. Aceasta ofera rezistenta oaselor, crescand cantitatea de sare de la nivelul lor.

Efectele sarii de baie au fost demonstrate si probate, astfel incat sa nu existe niciun dubiu.

Tot sarea de baie intareste imunitatatea si ajuta la reglarea cantitatii de zahar din organism, fiind ideala pentru pacientii diabetici.

De asemenea, procesul de detoxifiere va fi stimulat, iar sistemul de imbatranire celulara va fi incetinit.

Sarea de baie nu se recomanda suferinzilor de hipertensiune, insuficienta cardiaca, probleme dermatologice, leziuni cutanate, boli infecto-contagioase (exemplu varicela) sau afectiuni de natura varicoasa mai grava.

Tine cont ca sarea de baie pe care o vei cumpara sa fie un produs testat si avizat.

Învață să te menții sănătos: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *