Cum alegi cea mai buna apa pentru bebelusi?

cea-mai-buna-apa-bebelusiApa este elementul vital, ce mentine viata.

Nu am putea trai fara a o consuma zilnic lichide, care sa ne potoleasca setea si sa ne satisfaca necesitatile alimentare.

Daca noi (adultii) nu puteam trai fara a consuma apa zilnic, bebelusii nu au aceleasi necesitati.

Astfel, fiecare parinte trebuie sa dea dovada de atentie si responsabilitate, fiind bine informat cu privire la necesitatile lichidiene ale micutului.

Pediatrii recomanda ca pana la varsta de 6 luni sa nu se ofere apa copilului.

Pana la aceasta varsta, necesitatile lichidiene ale bebelusului sunt acoperite de ingerarea de lapte in cantitati obisnuite.

Dupa 6 luni, atunci cand bebelusului ii este introdusa alimentatia artificiala, apa devine un element esential al dietei, necesitatile celui mic fiind asemanatoare cu ale adultilor.

Cum alegi cea mai buna apa pentru bebelusi

Ceea ce trebuie sa iei in considerare este faptul ca alegerea apei pentru bebelusi nu ar trebui sa se faca la intamplare.

Te sfatuiesc sa tii cont de sfaturile din randurile ce urmeaza, care te vor ajuta sa alegi cea mai buna apa pentru bebelusul tau.

Cel mai simplu este sa te duci la farmacie si sa achizitionezi apa special produsa pentru consumul bebelusilor.

Aceasta este special purificata si prezinta un continut scazut de nitriti.

Daca doresti ceva mai la indamana, poti sa apelezi la apa plata, in niciun caz carbogazoasa, achizitionata din comert, pe care sa o oferi spre consum celui mic doar dupa ce a fost fiarta si racita in prealabil.

Este interzisa apa de fantana, datorita continutului ridicat de nitriti.

Nu inlocui apa cu ceaiul, mai ales cu cel indulcit.

Poate pare destul de greu de inteles sau de acceptat ca si apa, banala apa, poate sa difere de la un sortiment la altul, alegerea ei fiind o oarecare provocare, mai ales atunci cand vine vorba despre cea mai buna apa pentru bebelusi.

Lista bebelușului – VIDEO

Comanda online produse din lista bebelusului: CLICK AICI.

Comanda online produse din lista bebelusului: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

1 răspuns

  1. Aurelia spune:

    Nu este recomandat ca apa imbuteliata sa fie fiarta. Prin fierbere creste concentratia in saruri minerale si acest lucru poate duce la probleme grave pentru bebe, renale si biliare. Apa imbuteliata trebuie folosita ca atare, doar incalzita in cazul in care este folosita pentru laptele praf. Eu folosesc apa Calipso, apa usor alcalina, fara nitriti. In cazul in care se foloseste apa de la robinet, atunci da aceasta trebuie fiarta si apoi racita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *