Cum alegi cel mai bun hard disk?
Hard disk-ul reprezinta una dintre cele mai importante componente ale unui calculator, datorita faptului ca pe acesta sunt stocate toate datele personale. Este necesar sa achizitionam un HDD fiabil, rapid, pentru o functionare perfecta a calculatorului.
Este esential sa stim toate caracteristicile unui hard disk pentru a opta pentru un produs de top, care sa ne satisfaca nevoile.
In magazine vei intalni diverse astfel de componente, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, compatibil.
De aceea, am intocmit in randurile de mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun hard disk, potrivit pentru tine.
Vezi rapid o ofertă de preț la hard disk-uri: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun hard disk in functie de capacitatea de stocare?
Hard disk-urile pot fi de mai multe feluri in functie de capacitatea de stocare: 500 GB (gigabytes) , 1 TB (terabytes), 2 TB, 4 TB si chiar 10 TB.
Hard disk 500 GB – acest model dispune de un buffer de 32 GB si viteze de nivel mediu. Are un consum redus de energie si poate fi montat pe PC-urile de gaming. Sistemul are performante bune, oferind o stocare medie.
Hard disk 1 TB – 2 TB – este modelul cel mai des folosit la configurarea sistemelor desktop de pe piata. Este si cel mai popular in randul utilizatorilor, deoarece are un pret competitiv, accesibil. Dispune de suficient spatiu pentru memorarea de documente, filme, fotografii etc.
Profită de Oferta actuală eMAG la hard disk-uri: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun hard disk in functie de interfata?
Hard disk-urile sunt de mai multe feluri in functie de interfata: SATA, SATA 2 si SATA 3.
Hard disk cu interfata SATA 2 – este un model care permite o viteza maxima de transfer a datelor de 300 MB/s, destul de competitiva pentru utilizatorii obisnuiti.
Hard disk cu interfata SATA 3 – este mediul de stocare cel mai utilizat pentru calculatoare si cel mai performant, oferind capacitatea necesara pentru nevoile zilnice. Spre exemplu, un HDD cu o memorie de 1 TB reprezinta o capacitate standard, dandu-ti posibilitatea sa inmagazinezi documente, fotografii, imagini, filme, proiecte, jocuri. Are performante foarte bune pentru un sistem. Poate oferi viteze de transfer de pana la 500 MB/s.
Cum alegi cel mai bun hard disk in functie de dimensiunea bufferului?
Hard disk-urile pot avea un buffer cu diverse dimensiuni: 8 MB, 16 MB, 32 MB, 64 MB, 128 MB.
HDD 32MB cache – un model clasic pentru un utilizator obisnuit care nu are nevoie de prea mult spatiu de stocare si de viteze foarte mare. Dispune de o memorie de 500 GB si o viteza de 5400 de rotatii pe minut.
HDD 64MB cache – este destinat unor performante ridicate, avand o capacitate de stocare de 1 TB si de o viteze de 5900 rotatii pe minut. Sistemul dispune de o interfata tip SATA III, care iti permite rularea oricaror programe si jocuri.
Vezi toate ofertele de pe eMAG la hard disk-uri: CLICK AICI.
Cum alegi cel mai bun hard disk in functie de viteza?
Hard disk-urile pot fi clasificate in functie de viteza acestuia, astfel: 5400, 5900, 7200 rpm etc.
HDD cu viteza de 5400 – 5900 rpm – un produs de 5900 rpm poate avea capacitati de stocare cuprinse intre 1 TB si 4 TB. Dimensiunea bufferului este de 64 MB cache, oferind performante remarcabile.
HDD cu viteza de 7200 rpm – este cel mai performant produs din punct de vedere al vitezei. Poti alege o gama larga, existand diverse capacitati de 500 GB si 4 GB, 8GB si chiar 10 TB.
Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun hard disk. Spor la cumparaturi!
Hard disk-uri de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
Poate te intereseaza si articolele:
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!