Aplicații utile  pentru Android 

aplicatii-utile-pentru-androidÎn zilele noastre smartphone-urile și tabletele au devenit o necesitate. Daca nu ești posesorul unui astfel de dispozitiv ești cu un pas în urma celorlalți.

Smartphone-urile sau tabletele sunt utile din mai multe puncte de vedere:

 • Navighezi ușor pe internet;
 • Cu o aplicație instalata primești notificari ori de cate ori cineva îți trimite un e-mail. Daca ai un business o astfel de aplicație este extrem de folositoare. Un e-mail procesat la timp îți poate aduce câștiguri semnificative.
 • Poți instala o aplicație prin care sa îți organizezi calendarul zilnic, săptămânal, anual;
 • Urmărești cu ușurință ceea ce se întâmplă în rețelele de socializare;
 • Poți crea, edita și trimite la diferite adrese și utilizatori diverse documente și imagini;
 • Cu un GPS instalat ajungi fără bătăi de cap la locația dorita;
 • Ai acces la conturile bancare. Îți poți consulta soldul sau poți face tranzacții bancare fără a fi nevoit sa mergi la banca sau sa fii în fața unui calculator;
 • Etc, etc, etc.

Cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-urile și tabletele este Android. În ultimii ani numărul și calitatea aplicațiilor pentru Android a crescut foarte mult.
În continuare va voi prezenta câteva aplicații pentru Android, pe care le consider foarte utile, și pe care merita sa le instalati și voi.

Dintre cele mai utile aplicații pentru Android:

1 . Aplicațiile de mobile banking

Cu o astfel de aplicație îți poți consulta contul și poți efectua tranzacții bancare , fara sa fii condiționat de spațiu și timp.

În plus, unele bănci oferă și notificari push, astfel ca vei fi anunțat deindata ce iti intra banii în cont.

Eu am cont la Raiffeisen și folosesc Raiffeisen Smart Mobile.

În principiu, acest serviciu funcționează în aceleași condiții ca serviciul internetul banking.

Când folosești un serviciu de mobile banking trebuie sa respecți câteva reguli simple de securitate, pentru ca riști sa te trezești fără bani în cont.

Printre aceste reguli se numără :

 • Nu îți nota pe telefon utilizatorul și parola ;
 • Delogheaza-te de fiecare data când ieși din cont ;
 • Nu accesa link-urile conţinute în e-mail-uri care provin aparent de la bancă, dar în fond sunt simple tentative de pishing.

2. 360 Security

In 2013 a fost aplicația cu cea mai bună rata de detecție și eliminare a amenințărilor externe. Funcții: antivirus, firewall, optimizare memorie, administrare aplicatii (oprirea aplicatiilor ce ruleaza in background).

3. SwiftKey Keyboard

Una dintre cele mai bune tastaturi pentru Android. Eu o folosesc și sunt foarte mulțumit.

4. CamScanner

Aplicație ce transforma camera telefonului într-un adevărat scaner. Mai mult, acesta aplicație transforma fișierele scanate în fișiere de tip pdf.

5. Whatsapp

Permite trimiterea de mesaje text, imagini, videoclipuri, fișiere audio și oferă Informații despre locația voastră oricărui utilizator ce are instalată aplicația.

6. Gmail

Aplicație utila pentru cei care folosesc google mail. Ești notificat deindata ce primești un e-mail, poți trimite/răspunde la e-mail-uri oriunde te-ai afla. O aplicație extrem de utila.

Pentru cei care încă nu folosesc google mail, îl recomand cu toata sinceritatea. Cu google mail îți poți organiza într-un mod foarte eficient email-urile și poți identifica foarte ușor email-urile vechi. Spatiu de stocare gratuit 15 GB.

7. Duolingo

Aplicație ce te ajuta sa înveți limba engleza. Merita încercata.

8. Google Maps

Un bun GPS. Funcționează doar dacă ești conectat la net.

9. ColorNote

Este una dintre cele mai bune aplicații de scriere și editare note, memo-uri, email-uri, mesaje, liste de cumpărături și liste to-do.

Alte aplicații utile pentru Android:

 • Microsoft Word pentru Android;
 • Microsoft Excel pentru Android;
 • Adobe Acrobat Reader;
 • Google Translate.

Cititi si alte articole utile din categoria TEHNOLOGIE Click Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *