ACROCEFALIE – definiție

ACROCEFALIE – Malformație a craniului dată de creșterea exagerată în înălțime a zonei occipitale, însoțită de turtirea capului în părțile ante-rioară și laterală („cap în formă de turn“). Fruntea este foarte înaltă și coboară foarte oblic din vârful boitei craniene până la occipital. Întărirea precoce a suturilor de la nivelul boitei craniene, sifilisul congenital și rahitismul sunt cele mai întâlnite cauze ale acrocefaliei.

Uneori e însoțită de unirea a două sau mai multe degete ale mâinii sau piciorului (sindactilie) sau de alte maladii din familia sindroamelor malformative mai complexe.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *