ACROANESTEZIE – definiție

Pierdere a sensibilității în extremitățile membrelor superioare și inferioare.

ACROANESTEZIE. Cauze

Este cauzată de boli ale sistemului circula­tor (boala Raynaud, angioite trombotice, boala Bürger, arterită diabetică sau dege­nerativă) sau ale sistemului nervos; uneori apare la subiecți isterici.

ACROANESTEZIE. Simptome

De obicei este însoțită de o serie de alte simptome care contribuie la stabilirea di­agnosticului; se manifestă prin scăderea treptată a diferitelor tipuri de sensibilitate (tactilă, termică și dureroasă) la nivelul degetelor sau pe suprafețe mai mari ale membrului afectat.

ACROANESTEZIE. Tratament

Se prescrie în funcție de boala cu care este asociată: medicamente vasodilatatoare pentru afecțiunile vasculare, vitamine pentru cele nervoase, psihoterapie în ca­zurile de isterie.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *