Tratament natural pentru insomnie

musetel-tratament-pentru-insomnieUna dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care ne confruntăm este insomnia. Din păcate, dintr-o sumedenie de cauze, dormim din ce în ce mai puțin, somnul odihnitor devenind un real lux.

Pentru a trata această problemă, te sfătuiesc să alegi soluții eficiente, dar cât mai sănătoase și blânde cu întregul tău organism.

Dacă ești în căutarea de tratamente naturiste pentru insomnie, atunci în rândurile ce urmează îți voi oferi câteva opțiuni cât se poate de eficiente și sănătoase.

În primul rând, ar trebuie să știi că natura te vrea sănătos și cât mai odihnit, oferindu-ți o sumedenie de plante, care prin extractele lor pot să-ți ofere tot ceea ce ai nevoie pentru a trăi așa cum îți dorești.

Mușețelul este plantă a căror efecte liniștitoare sunt recunoscute la nivel mondial. Astfel, ceaiul de mușețel proaspăt preparat reprezintă unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru insomnie. O ceașcă de ceai de mușețel consumată înaintea orei de somn, în mod regulat, seară de seară, poate să devină cel mai bun antidot împotriva insomniei.

Un alt aliat important, pe care te poți baza în lupta ta cu nopțile nedormite este lavanda. Pe lângă mirosul cu adevărat special pe care această plantă îl are, efectele calmante deținute sunt impresionante. De asemenea, ceaiul de lavandă prezintă un important efect anxiolitic, care poate să elimine stresul și agitația zilnică, ajutându-te să te bucuri de un somn odihnitor.

Valeriana este o plantă care stă la baza unui număr important de produse naturiste ce combat insomnia. Aceasta prezintă efecte importante asupra organismului uman, reducând anxietatea, starea de neliniște și tensiunea nervoasă. Deși efectele sale benefice sunt semnificative, unele persoane pot prezenta efecte adverse, fapt pentru care se recomandă evitarea consumului excesiv. Consumată sub formă de ceai, în cantități corespunzătoare, valeriana va genera doar efecte benefice, putând fi considerată un adevărat aliat al persoanelor care se lupta cu insomnia.

Ceaiul de tei, extractul de floarea pasiunii și pelinul sunt alte tratamente naturiste pentru insomnie, pe care ai putea să le încerci fără să te gândești la efectele adverse.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *