Totul despre plagiocefalie

Perna-Impotriva-Plagiocefaliei-Jane-BebelusiUna dintre afecţiunile destul de des întâlnite la bebeluşi este plagiocefalia.

Această boală reprezintă mai mult o condiţie anatomică importantă, care poate să provoace complicaţii grave.

Denumirea populară a plagiocefaliei este de cap turtit şi de cele mai multe ori este consecinţa poziţiei vicioase a nou-născutului. Plagiocefalia poate fi combătută prin folosirea unei perne împotriva plagiocefaliei.

Pentru că un părinte informat este şi un părinte mult mai fericit, te îndemn să citești articolul până la capăt, pentru a afla mai multe despre plagiocefalie şi despre metodele simple prin care poţi să-ţi fereşti mictulul de ea.

Din punct de vedere medical, această condiţie anatomică este definită prin pierderea formei normale a capului, cu turtirea acestuia în părţile temporale, adică pe lateral şi către baza.

S-a dovedit că această problema este cauzată, în cele mai multe situaţii, de poziţia vicioasă şi de lungă durata a copilului (poziţia laterală) pe o suprafaţă necorespunzătoare.

În prima perioada a vieţii bebeluşii au craniul destul de fragil. Orice presiune externă care îl solicită în mod constant poate să producă o modificare de formă şi astfel, o afectare a spaţiului intracranian.

De aceea, este recomandat ca nou-născutul să nu fie menţinut într-o singură poziţie nici măcar atunci când doarme.

De asemenea, se recomandă folosirea unei perne speciale împotriva plagiocefaliei. Astfel de perne găsești AICI.

Pe lângă adoptarea unei poziţii vicioase a capului pentru o lungă perioada de timp, prematuritatea şi nașterea naturală printr-un pelvis matern destul de mic, pot să provoace turtirea capului.

Astfel, orice deformare a cutiei craniene trebuie să fie alertată medicului pediatru, pentru a se răspunde rapid şi eficient.

Plagiocefalia reprezintă o problemă importantă, ducând la un aspect asimetric, neplăcut al capului şi la simptome provocate de această formă patologică.

Dificultăţile de masticaţie şi înghiţire, problemele vizuale, incapacitatea închiderii normale a gurii sunt doar câteva dintre problemele care pot să însoţească şi să definească plagiocefalia.

Alege să foloseşti o pernă specială împotriva plagiocefaliei şi astfel oferă-i copilului tău un somn cât mai odihnitor şi plăcut.

Perne împotriva plagiocefaliei la prețuri foarte bune: Găsești Aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *