Top 6 cele mai frumoase parcuri de aventura din Romania

Escapade Adventure Park din SinaiaDaca esti in cautarea de aventura si distractie in natura, nu trebuie sa ratezi aceste 6 parcuri montane din Romania, care iti ofera ocazia sa te bucuri de trasee prin copaci, tiroliene, escalada, paintball si multe altele. Iata care sunt aceste parcuri si ce activitati poti face in fiecare dintre ele:

Escapade Adventure Park din Sinaia

Daca ai optat pentru cazare intr-un hotel Sinaia 4 stele, trebuie sa ajungi si la Escapade Adventure Park, un parc de aventura situat la poalele Muntilor Bucegi, care iti ofera o multime de provocari si distractie maxima. Poti parcurge 8 trasee prin copaci, cu diferite grade de dificultate si lungime. De asemenea, poti face tiroliana peste valea Prahovei sau poti admira panorama orasului si a castelului Peles, dar si escalada, tir cu arcul sau plimbari cu bicicleta. Parcul este deschis pe toata perioada anului si are si o zona de picnic si relaxare.

Club Aventura din Salina Praid

Club Aventura din Salina Praid este singurul parc de aventura dintr-o salina, veche de peste 2000 de ani si situata la 120 de metri in subteran. Este un parc unic in Romania unde poti sa te distrezi pe trasee cu elemente pe stalpi sau pe roca de sare, sa te dai cu tiroliana sau sa faci paintball. Parcul este ideal pentru cei care vor sa scape de caldura sau de alergii, deoarece aerul din salina este foarte curat si benefic pentru sanatate.

Parc Aventura din Brasov

Cu 16 trasee de dificultate progresiva, potrivite pentru toate varstele si nivelurile de pregatire, Parc Aventura din Brasov este cel mai mare din Europa de Est. Are si o tiroliana de 300 de metri peste lac de unde poti admira peisajul minunat al muntilor din jur. De asemenea, poti alege sa traversezi poduri de coarda, sa escaladezi stanci sau sa te plimbi cu bicicleta prin padure. Parcul este deschis tot anul si are si o zona de picnic si relaxare.

Edenland Park din Balotesti

Este un parc de distractie situat la doar 20 de minute de Bucuresti, care iti ofera o varietate larga de activitati in aer liber. Poti sa faci echitatie, plimbari cu bicicleta, trasee prin copaci, casute in copaci, tir cu arcul, paintball, mini-golf sau escalada. Parcul este deschis zilnic si are si o zona de camping si gratar.

Arsenal Park din Orastie

Arsenal Park din Orastie este un parc tematic construit pe teritoriul unei foste fabrici de armament si munitie, care iti ofera o experienta militara autentica. Este locul unde poti sa conduci tancuri, masini blindate sau ATV-uri, sa tragi cu arme reale sau airsoft, sa faci rapel sau rafting, sa te dai cu tiroliana sau sa joci paintball. Parcul are si un hotel si un restaurant cu specific militar.

Balu Park din Harghita Bai

Balu Park din Harghita Bai este un parc de aventura situat in inima Muntilor Harghitei, la altitudinea de 1350 de metri. Pe langa faptul ca iti ofera ocazia sa te bucuri de frumusetea peisajului montan, poti sa faci trasee prin copaci, tiroliana, escalada, tir cu arcul sau plimbare cu bicicleta. De asemenea, poti vizita rezervatia naturala a zimbrilor, iar iarna poti face plimbari cu sania trasa de caini sau cu snowmobilul. Parcul este deschis tot anul si are si o zona de camping si foc de tabara.

 

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai frumoase parcuri montane din Romania, care iti ofera posibilitatea sa te distrezi si sa te relaxezi in acelasi timp. Nu ezita sa le vizitezi si sa strangi amintiri frumoase in compania familiei sau a prietenilor!

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *