Spondiloza dorsală

Spondiloza dorsalăSpondiloza dorsală (dorsartroza) este mai frecventă la persoanele în vârstă, fiind caracterizată prin modificări de tip degenerativ, similare artrozelor cervicale sau lombare.

Faptul că regiunea dorsală a coloanei vertebrale reprezintă un segment static, relativ imobil, în comparaţie cu segmentul cervical sau lombar, explică de ce leziunile artrozice sunt bine tolerate la acest nivel.

Spondiloza dorsală, simptome

Principalul simptom al spondilozei dorsale este durerea, care apare mai ales în segmentul toracic inferior, ca şi în partea mijlocie a regiunii interscapulare.

Ortostatismul (staţiunea în picioare) prelungit, eforturile fizice (purtarea de greutăţi), oboseala, accentuează durerea, pe când repausul o atenuează.

Durerile pot fi spontane sau pot aparea la oboseală, efort.

Învață să ai grijă de sănătatea ta: CLICK AICI.

Frecvent, la femei tinere (18-40 de ani) se întâlneşte o durere dorsală asociată cu anxietate, emotivitate şi insomnii, cunoscută sub denumirea de „dorsalgie benignă”, sau „insuficienţă dorsală dureroasă” sau „dorsalgie funcţională”.

Este o suferinţă frecventă, reprezentând 10% din consultaţiile cabinetelor de reumatologie.

Poate fi întâlnită şi la bărbaţi, mult mai rar şi numai la nevrotici.

Durerea dorsală apare în a doua jumătate a zilei, după mai multe ore de activitate, se accentuează în ortostatism prelungit şi purtare de greutăţi.

Repausul calmează parţial sau total durerea.

Tratamentul spondilozei dorsale în perioadele de acutizare este similar cu al spondilozei cervicale.

Poate te intereseaza si urmatoarele articole despre spondiloza:

Sursa: ,,Teologie si medicina pentru familie”, Dr. George Stan (o lucrare de mare valoare, pe care o recomand).

Învață să te menții sănătos: CLICK AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *