Painea de secara – baza unei alimentatii sanatoase
Daca doresti sa mananci sanatos, atunci iti recomandam sa incepi sa selectezi doar acele produse care nu prezinta efecte nocive pentru organism.
Pentru ca de la fiecare masa nu trebuie sa lipseasca painea, informeaza-te atent si afla care sunt cele mai sanatoase sortimente.
Painea de secara are o multime de efecte benefice, fiind ideala pentru a inlocui painea alba din alimentatia zilnica. Secara este superioara graului din punct de vedere nutritiv, avand un continut crescut in magneziu, seleniu, fier, cat si in alte substante esentiale functionarii optime a organismului.
Consumata zilnic, painea de secara este indicata chiar si persoanelor care au probleme cu mentinerea greutatii corporale, fiind bogata in fibre si saraca in calorii. Este astfel, recomandata in regimul alimentar.
Se recomanda painea de secara facuta in casa
Fac o paranteza pentru a ma face bine inteles. Cand vorbesc de paine sanatoasa, nu ma refer la painea achizitionata din comert, care este plina de tot felul de aditivi alimentari, daunatori organismului.
O paine sanatoasa poate fi numita painea facuta in casa, in care stii ce ingrediente ai bagat. Si pentru ca acest proces sa se semplifice, iti recomand achizitionarea unei masini de paine.
Sfaturi despre cum sa iti alegi cea mai buna masina de paine, potrivita necesitatilor tale, gasesti in ACEST ARTICOL.
Painea de secara, ideala pentru persoanele diabetice
De asemenea, persoanele diabetice pot sa consume fara restictii acest sortiment de paine, pentru ca, spre deosebire de cea alba, previne aparitia insulino-dependentei si a evolutiei diabetului de tip 2.
Studiile au demonstrat si faptul ca painea de secara scade substantial riscul aparitei aterosclerozei, reducand cantitatea de colesterol ,,rau” din sange.
Painea de secara, prietenul cardiacilor
Bolile cardiace cronice, hipertensiunea arteriala sau riscul aparitei afectiunilor acute este mult mai scazut la persoanele care consuma paine de secara.
Painea de secara regleaza tranzitul intestinal
Un alt beneficiu, foarte important, pe care il ofera consumul de paine de secara este reglarea tranzitului intestinal, scaderea riscului aparitiei infectiilor digestive si cel mai important, previne aparitia cancerului de colon.
Dimineata, micul dejun trebuie sa fie o sursa importanta de energie, de aceea trebuie sa contina alimente sanatoase si bogate in vitamine si minerale.
Asa ca, painea de secara nu ar trebui sa lipseasca de la aceasta masa, oferind o doza importanta de energie si vitalitate.
Sanatatea vine in doze mici si este conditionata de fiecare alegere pe care o faci. Consuma doar acele alimente care-ti fac bine, aratand ca-ti pasa de ceea ce esti si nu doar de ceea ce faci.
Alege sa te bucuri de efectele benefice ale painii de secara si rezultatele nu vor intarzia sa apara.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!