nimfomanie – definiție

NIMFOMANIE – Stare patologică de exaltare excesivă a dorinței sexuale la femeie, astfel încât nu găsește satisfacție în coit sau în orgasm. Constituie omologul satirismului, Ia băr­bați. Comportamentul se dezvoltă mai ales prin prozelitism, pe un teren deja predispus; în general e vorba de femei cu slăbiciune mentală sau dezechilibre caracteriale, dar se poate găsi și la femei cu o personalitate nevrotică, unde tulburarea poate fi sursă de obsesii torturante sau de nevroze de conversie.

Din punct de vedere clinic se disting, după nosografia anglosaxonă, o nimfoma­nie gravis de o nimfomanie minimă, dar și o nimfomanie activă contrapusă unei nim­fomanii platonice, în care comportamentul patologic nu este tipic, constând mai ales într-o masturbare compulsivă, însoțită de vii fantezii erotice.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *