nimesulid – definiție

NIMESULID – Medicament din clasa antiinflamatoarelor nesteroide (AINS); față de alte medica­mente din aceeași clasă are avantajul că nu inhibă sinteza prostaglandinelor, dar limitează producerea de radicali liberi la nivelul focarului inflamator. De aceea, pro­voacă mai puțin apariția de ulcerații ale mucoasei gastrice.

Astăzi, medicamentelor specifice de referință le sunt alăturate nu­meroase medicamente specifice generice, în 2001 preparatele pe bază de nimesulid au fost retrase din comerț în Finlanda în urma unor semnalări privind fenomene de toxicitate hepatică gravă.

Este un medica­ment care se vinde exclusiv cu rețetă pre­scrisă de medic, iar hepatotoxicitatea este de mult timp indicată în prospect.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *