niacină – definiție
NIACINĂ (sau acid nicotinic sau vitamina B3) – Vitamină practic absentă în fructele proaspete, în brânzeturi și în ouă; se găsește în cartofi, în cărnuri albe și în pește, mai ales în peștele albastru, în măruntaie și mai ales în ficat. Carența acestei vitamine provoacă o stare de morbiditate cunoscută cu numele de pelagră.
Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!