Cum alegi cea mai buna aeroterma?

cea-mai-buna-aerotermaAerotermele sunt ideale pentru a incalzi o incapere. Cele mai multe sunt compacte si in felul acesta vei reusi sa salvezi spatiu si sa incalzesti camera rapid si eficient.

Ia in considerare o aeroterma daca doresti o incalzire suplimentara in camera, sau daca vrei sa incalzesti un spatiu care este foarte racoros. Aerotermele vor crea o atmosfera placuta si imbietoare pentru toata familia.

Exista doua tipuri de aeroterme: convectoare si radiatoare. Pentru a-ti face o idee despre ce inseamna ambele variante si pentru a fi in masura sa alegi cea mai buna aeroterma, mai jos ti-am pus la dispozitie un ghid.

Vezi rapid o ofertă de preț la aeroterme: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna aeroterma in functie de forma?

Radiatorul: Este cea mai comuna aeroterma de pe piata. Modelele moderne sunt eficiente si sigure. Majoritatea permit controlul temperaturii si se vor opri automat cand se ajunge la temperatura dorita.

Radiatoarele folosesc cuart sau alt tip de metal sau reflector pentru a incalzi o anumita sprafata. Aerotermele radiatoare incalzesc spatiul destul de rapid. Partea negativa este ca nu incalzesc toata suprafata simultan. Este incalzita zona de proximitate a aerotermei mai rapid decat cea indepartata de sursa.

Daca esti in cautarea unei surse de caldura apropiata de pat, aeroterma radiator este varianta ideala. Aseaz-o pe noptiera si vei avea parte de caldura toata noaptea.

Aeroterma tip convector este creata special pentru a incalzi intreaga incapere. Unele modele au ventilator, altele nu.  Aerotemele tip convector incalzesc rapid si eficient. Aeroterma foloseste aerul din incapere incalzindu-l inainte de a folosi un ventilator pentru a il distribui uniform in camera. Desi nu este la fel de puternica ca si aeroterma radiator, aeroterma convector incalzeste icaperea uniform. Aceast tip de aeroterma poate fi folosita in tot timpul anului. Pe timpul verii poate fi folosita si ca ventilator, in functie de modelul achizitionat.

Aerotermele tip convector folosesc aerul din incapere pentru a incalzi camera. Folosesc acelasi principiu ca si cuptorul electric, energia trecand printr-un resistor. Rezistorul transforma energia in caldura. Caldura este transmisa printr-o structura moleculara pana cand spatiul este incalzit. Daca nu au ventilator, sau, daca poate fi oprit, acest tip de aeroterma este ideala pentru cei care sufera de astm sau alergii pentru ca nu ridica praful.

Dupa ce ai decis ce tip de aeroterma doresti, este momentul sa analizam dimensiunea camerei pe care vrei sa o incalzesti.

Profită de Reducerile actuale eMAG la aeroterme: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna aeroterma in functie de putere?

Gadeste-te la dimensiunea spatiului pe care vrei sa-l incalzesti. Cat este de mare incaperea si ce tip de aeroterma este cel mai potrivit?

Watii aerotermei sunt cei care ofera puterea de incalzire. O aeroterma de 1500 de wati va incalzi o incapere de aproximativ 15-20 de metri patrati. Masoara camera pentru a alege puterea de incalzire corespunzatoare.

De asemenea, pentru a face o alegere corecta ai in vedere si gradul de izolatie al camerei. In cazul in care camera nu este foarte bine izolata alege o aeroterma cu puterea mai mare.

Vezi cele mai populare aeroterme de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna aeroterma in functie de model?

Pe piata sunt mai multe modele de aeroterma.

Aeroterma tip panou este o varianta moderna, care nu ocupa mult spatiu si poate fi instalata intr-un colt al camerei departe de mobilier.

Aeroterma portabila este aeroterma tip convector si este unul dintre cele mai populare modele de aeroterme. Cele pe baza de ulei nu au ventilatoare. Dureaza mai mult pana cand se incalzesc dar, dupa ce spatiul a ajuns la temperatura setata, aceasta nu va scadea la fel de repede ca si in cazul altor tipuri de aeroterme.

Daca doresti o aeroterma care sa incalzeasca o incapere mai mare, un convector este varianta potrivita. Daca doresti sa incalzesti spatiul apropiat de tine, fara ca restul camerei sa fie incalzita, aeroterma tip radiator este varianta ideala.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna aeroterma. Spor la cumparaturi!

Aeroterme de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *