nalorfină – definiție

NALORFINĂ – Substanță cu structură asemănătoare morfinei, capabilă să contracareze, prin acțiune competitivă, majoritatea efectelor caracteristice ale morfinei, în special ac­țiunea analgezică.

Nalorfina este folosită în caz de hiperdozare sau intoxicație acută cu opi­acee sau cu substanțe similare, mai ales în depresii respiratorii.

Nalorfina este administrată pe cale intravenoasă, dar folosirea ei este limitată datorită faptului că nu este un an­tagonist pur al opiaceelor: chiar și în doze terapeutice evidențiază efecte asemănă­toare cu ale opiaceelor.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *