Mierea. Remedii împotriva căderii părului

mierea1. Peste 4 linguri de coajă de salcie și rădăcină de brusture mărunțite și amestecate în părți egale se toarnă 1 litru de apă clocotită, se fierbe la foc mic 10-15 minute, se lasă să se infuzeze o oră. Se strecoară, se adaugă 10 gr. apilarnil și 2 linguri de miere. Se masează pielea capului, se lasă să acționeze 30 de minute. Procedeul se repetă de 3 ori pe săptămână, până la încetarea căderii părului.

2. Se amestecă părți egale de coajă de stejar și coji de ceapă. Peste un pahar de amestec se toarnă 1 litru de apă clocotită și se fierbe la foc slab o oră, se dizolvă 2 linguri de miere și se răcește. Se masează rădăcinile firelor de păr și se lasă sub bonețică 30 de minute. Se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

3. Se pregătește un decoct de coada-calului, în proporție de 1:20, se dizolvă înăuntru 1-2 lingurițe de miere. Cu acest decoct se clătește părul după mască și spălarea lui.

4. A se amesteca suc de morcov și zeamă de lămâie în proporție de 1:20, se amestecă un pic de miere și se masează pielea capului. în paralel se bea din acest amestec câte 1/2 pahar de 3 ori pe zi.

5. Se ia plantă uscată de pelin, se arde, cenușa se cerne. 100 de gr. se amestecă cu 50 ml ulei de migdale și 10 gr. miere. Se lasă să se infuzeze 4 ore. Apoi se masează pielea capului.

6. 100 gr. suc de aloe se amestecă cu 1/2 litru de vin sec și 2 lingurițe de miere, se lasă 2-3 zile, agitând periodic. Se masează rădăcinile părului și se lasă sub bonețică o oră.

Sursa: ,,Mierea, dicționar de frumusețe și sănătate„, de Maria Kedrova, o lucrare de mare valoare pe care o recomand.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *