grăsimi nesaturate – definiție

GRĂSIMI NESATURATE – Acizii grași nesaturați, conținuți în toate uleiurile, sunt digerabili (mai mult de­cât acizii grași saturați), sunt necesari pentru absorbția vitaminelor A, D și K și mențin stabil nivelul de coIesterol din sânge.

Printre grăsimile mononesaturate, deosebit de important este acidul oleic, conținut în uleiul de măs­line, care poate să reducă producția de colesterol „rău“ LDL și să-l sporească pe cel „bun“ (HDL).

De aceea, consu­marea unor asemenea lipide în locul grăsimilor nesaturate contribuie la pre­venirea bolilor cardiovasculare legate de dislipidemie.

S-a mai dovedit și că folosirea de grăsimi nesaturate nonhidrogenate apără împotriva bolilor Alzheimer și Parkinson.

Sursa: ,,Dicționar medical ilustrat de la A la Z”, editura LITERA. Dicționarul se poate achiziționa de aici: link-5.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *