Despre vaginită. Recomandări

vaginităSimptomele vaginitei (sau inflamația membranelor mucoasei vaginale) sunt usturimea, mâncărimile, arsurile sau secrețiile anormale. Vaginita poate fi cauzată de o infecție bacteriană sau de o ciupercă, de carența vitaminei B sau de iritația produsă de dușurile excesive și de folosirea intr-un mod inadecvat a unor produse ca spray-urile deodorante. Vaginitele infecțioase sunt, adesea, provocate de tricomonas, gonococi sau de alte microorganisme cu transmitere sexuală.

Alți factori, precum igiena precară sau hainele inadecvate și strâmte, pot produce astfel de probleme. Sarcina, diabetul și folosirea antibioticelor pot distruge echilibrul normal al organismului, creând un mediu unde organismele infecțioase se pot dezvolta. Contraceptivele orale pot produce inflamație vaginală.

Vaginitele atrofice sunt o primă fază a postmenopauzei femeilor sau apar în cazul celor care au ovarele scoase chirurgical. Această boală poate da aderențe și o mare sensibilitate la infecții. Simptomele cele mai comune sunt mâncărimi locale sau usturime, penetrare dureroasă și secreții apoase și uneori cu sânge.

Vaginită. Recomandări

– Consumați iaurt sau aplicați-1 local. Ajută la îndepărtarea infecțiilor și la ameliorarea inflamațiilor. De asemenea, consumați orez brun, mei și acidophilus.

– Consumați fibre zilnic. Tărâțele de grâu sunt o sursă bună.

– Eliminați din dietă fructele, zahărul și drojdiile.

– Evitați brânzeturile tari, alcoolul, alimentele cu gluten (orz, grâu, seca­ră), alimentele fermentate, ciocolata, ciupercile crude, drojdiile, fructele deshidratate, mierea, murăturile, oțetul, sosul de soia, șunca, untul de arahide și zahărul sub orice formă. De asemenea, eliminați citricele și fructele acide (lămâi, portocale, grepfrut, ananas, roșii) din regimul alimentar până se reduce inflamația.

– Păstrați zona uscată și curată. Purtați lenjerie din bumbac, care absoarbe transpirația și lasă pielea să respire. Evitați hainele strâmte și pe cele sintetice. După înot, schimbați-vă imediat în haine din bumbac. Nu petreceți foarte mult timp în costum de baie.

– Pentru a scăpa de mâncărimi, deschideți o capsulă de vitamina E și aplicați-o local.

– Pentru a trata vaginita, adăugați trei pahare din cidru de mere în apa de baie. Stați în apă 20 de minute, pentru ca apa să pătrundă în vagin.

– Nu folosiți anticoncepționale orale sau corticosteroizi până ce nu se îmbunătățește starea de sănătate. Contraceptivele orale pot influența și dezechilibra balanța microorganismelor din corp.

– Nu folosiți produse parfumate pentru duș. încercați să puneți la duș și 2 capsule de usturoi sau o ceșcuță de suc de usturoi proaspăt cu apă. Alternați acest tratament cu dușurile cu acidophilus: deschideți două capsule de acidophilus și adăugați-le la un litru de apă caldă sau la un pahar de iaurt. Usturoiul combate infecțiile, iar acidophilus ajută la restabilirea florei normale și la echilibrarea balanței acide.

– Evitați suplimentele cu fier până ce se reduce inflamația. Bacteriile infecțioase au nevoie de fier pentru a se dezvolta. Dacă există o infecție bacteriană, organismul de obicei „ascunde” fierul stocându-1 în ficat, splină și în măduvă, tocmai pentru a inhiba extinderea bacteriei.

– Beți doar apă distilată.

Sursa: ,,Nutriție și biotratamente de Phyllis A. Balch, o lucrare de mare valoare, pe care o recomand, reprezentând un „ghid complet pentru vindecarea fără medicamente, prin vitamine, minerale, plante și suplimente nutritive″. Îți poți achiziționa această lucrare de aici: link-3.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *