Curatare fier de calcat. Sfaturi pentru o intretinere corecta

fier de calcat boschCuratarea unui fier de calcat este o activitate necesara pentru ca aparatul sa functioneze ireprosabil, o lunga perioada de timp. Insa, de multe ori nu stim exact care sunt cele mai bune metode de intretinere a acestui dispozitiv electrocasnic.

Fara indoiala, trebuie sa mentionam ca o curatare eficienta a fierului de calcat impune o inlaturare a mizeriei de pe talpa aparatului, dar si din interiorul rezervorului de apa. Totul trebuie tinut sub control, in privinta intretinerii, pentru a te asigura ca ai toate conditiile pentru un calcat performant si fara probleme.

Poti constata ca pe talpa fierului de calcat sau in interiorul rezervorului de apa, pot exista depuneri sau mizerie, după o utilizare mai indelungata.

Pentru a efectua o curatare corespunzatoare a fierului de calcat, puteti citi mai jos cateva metode eficiente, pe care le poti folosi cu incredere. Spor la treaba!

Vezi rapid o ofertă de preț la fiare de călcat: CLICK AICI.

Curatarea talpii fierului de calcat

O metoda de curatare a talpii fierului de calcat impune folosirea unei solutii cu otet, in care se poate adauga, in cazurile de mizerie mai ampla, si o lingurita de bicarbonat de sodiu.

Este recomandat sa se utilizeze otetul deoarece acesta contine substante care dizolva mizeria, grasimea sau alte impuritati care se afla pe talpa aparatului electrocasnic. Procedura este una simpla, otetul de incalzeste, iar ulterior in el se inmoaie o carpa uscata.

Apoi, se freaca usor talpa fierului de calcat cu aceasta carpa imbibata in otetul cald, pana la curatarea completa a acesteia.

In cazul in care pe talpa aparatului s-a adunat o mizerie mai mare, groasa, atunci este indicat sa se puna si o lingura de bicarbonat de sodiu in solutia de otet. Se repeta procedura anterioara.

O alta metoda folosita pentru curatarea talpii fierului de calcat, este cea in care este utilizata sarea. Se pune o cantitate mai mare de sare pe o foaie de ziar, se porneste aparatul si se calca peste stratul de cristale.

Dupa aceasta operatiune, se va sterge talpa fierului cu o carpa curata, iar mizeria va disparea.

Poti apela si la o alta varianta de curatare a talpii fierului de calcat, cu ajutorul pastei de dinti. Pe o carpa curata se pune o cantitate mica de pasta de dinti, iar apoi se freaca zona murdara a aparatului, pana cand depunerile dispar.

Ulterior, se sterge talpa cu o alta carpa curata, uscata. Vei constata ca fierul de calcat este perfect curat si gata de folosire.

Profită de Oferta actuală eMAG la fiare de călcat: CLICK AICI.

Curatarea interiorului fierului de calcat

Pentru a realiza o curatare de buna calitate a fierului de calcat este necesara si o intretinere regulata a rezervorului de apa al acestuia.

Se realizeaza un amestec care contine trei cani de apa si una de otet. Apoi acesta se introduce in rezervorul aparatului.

Se porneste fierul de calcat, activand functia de aburi, pana cand solutia din interior este eliminata complet.

Apoi se repeta operatiunea, dar numai cu apa. Se va observa ca dupa aceste doua proceduri, totul este curat in interiorul rezervorului.

Fiare de călcat de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *