Cum se folosește o pompa submersibila?

pompa-submersibilaPompa submersibila este un dispozitiv care isi poate gasi utilitatea in orice gospodarie. Aplicatiile sale sunt numeroase. Aceasta poate sa fie folosita pentru drenarea apei, pentru eliminarea apelor reziduale, pentru asigurarea apei curente sau pentru irigare.

Spre deosebire de hidrofoare sau de alte tipuri de pompe, pompa submersibila are o forta foarte mare de ridicare, ceea ce o face extrem de apreciata in randul utilizatorilor.

Vezi rapid o ofertă de preț la pompele submersibile: CLICK AICI.

Cum se foloseste o astfel de pompa?

Pompele submersibile functioneaza doar in momentul in care sunt scufundate in lichidul pe are urmeaza sa il pompeze. Lichidul joaca atat rol de agent de racire, cat si element de presiune care ofera forta de pompare.

Pentru o utilizare corecta a pompei, dupa achizitie trebuie sa fie urmati cativa pasi:

  • Amorsarea. Pentru amorsare pompa se umple cu apa curata prin orificiul de amorsare. Amorsarea trebuie sa aiba loc ori de cate ori pompa nu este folosita pentru o perioada mai mare de timp.
  • Conectarea la energie electrica. Pompele submersibile trebuie sa fie conectate doar la prize care au impamantare. Inainte de punerea in functiune este bine sa se verifice cu atentie cablurile de alimentare.
  • Asigurarea ca inaltimea de elevatie si suctiune nu depaseste inaltimea pompei.

In principiu, este bine sa se apeleze la un profesionist in momentul in care se monteaza si se utilizeaza pompa. In felul acesta riscurile de a aparea erori sunt minime.

Profită de Oferta actuală eMAG la pompele submersibile: CLICK AICI.

Care este diferenta dintre o pompa submersibila si un hidrofor?

Ambele produse au acelasi rol: de a pompa apa. Diferenta este data de modul in care se face pomparea. Hidroforul aspira apa, in timp ce pompa submersibila o impinge. Acest lucru inseamna un randament cu pana la 30% mai mare in dreptul pompei submersibile, cu un consum de energie electrica echivalent cu cel al pompei.

Hidrofoarele sunt pozitionate la suprafata, intr-o camera tehnica, in timp ce pompa submersibila este introdusa in put, sub apa.

Este clar, asadar, ca pompa submersibila genereaza economii mai mari pe termen lung, chiar daca initial este mai costisitoare decat un hidrofor.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la pompele submersibile: CLICK AICI.

De ce trebuie sa se tina cont la alegerea unei pompe submersibile?

Sunt cateva criterii de care trebuie sa se tina cont la alegerea unei astfel de pompe. In primul rand, trebuie sa se stabileasca scopul produsului. Este folosit pentru apa curata sau pentru apa murdara? Adancimea de la care se pompeaza apa este mare sau mica? Care este debitul de refulare?

In functie de raspunsurile la aceste intrebari se poate contura o pompa perfecta.

Vei putea sa alegi intre doua variante de pompe:

  • Pentru apa curata.
  • Pentru apa murdara.

Cele din urma sunt gandite in asa fel incat sa nu permita patrunderea impuritatilor in motor. Daca s-a hotarat care este tipul de pompa ales, urmeaza a se tine cont de toate celelalte detalii:

  • Debitul. Acesta poate sa aiba intre 1000 si peste 2000 de litri pe ora. Pentru o casa cu o baie, o bucatarie si doi, maxim 3 consumatori, nu este nevoie de mai mult de 2000 de litri pe ora.
  • Inaltimea de refulare. Exista pompe cu inaltimi care variaza intre 20 si 80 de metri.
  • Dotari suplimentare. Sunt recomandate pompele submersibile care sunt dotate cu presostat, cu ajutorul caruia se poate verifica functionarea corecta. De asemenea, o dotare importanta este plutitorul. Datorita acestei dotari, pompa se poate opri atunci cand nu mai exista apa in sursa de alimentare.
  • Materialele din care este construit produsul. In general, cele mai bune pompe sunt cele din inox, care au o durabilitate foarte mare.

Pompe submersibile de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *