Cum sa alegi cel mai bun saxofon?

cel mai bun saxofonSaxonfonul este un instrument care a fost inventat in anul 1841 si este foarte intalnit in mai toate tipurile de orchestre muzicale. Este un instrument de suflat si are forma unui tub conic construit din metal, de regula din alama si suflat cu aur, argint sau nichel.

Atunci cand intentionezi sa achizitionezi un saxofon trebuie sa fii familiarizat cu forma acestuia si cu tipurile instrumentului. Pe saxofon exista 20 sau 23 de orificii, care sunt acoperite de taste sau clape.

Tastele sunt controlate de butoane ce sunt apasate de degetele solistului. Tonul instrumentului este produs de vibratia unei ancii, element prins cu o bratara de mustiuc.

Evident la alegerea saxofonului conteaza si tipul muzicii pe care o canti. Pentru rock &  roll este de preferat un model tenor, la muzica clasica se foloseste unul alto, iar pentru stilul modern, jazz se poate utiliza alto sau tenor.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun saxofon, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la saxofoane: CLICK AICI.

Cum sa alegi cel mai bun saxofon in functie de tip?

Saxofoanele pot fi in functie de tip impartite astfel: soprano, alto, tenor si bariton. Pe langa aceste variante clasice principale, exista si alte modele, precum sopranissimo, soprillo sau piccolo.

Saxofon soprano – acest model poate sa fie drept sau curbat. Acest tip de instrument este in cheia Si bemol. El este utilizat in special de profesionisti, solisti din ansambluri sau orchestre.

Saxofon alto – instrumentul se gaseste in ambele variante, drept sau curbat. Dimensiunile sale se preteaza pentru incepatori si pentru fete, in special. Este cel mai utilizat dintre toate variantele. Acest model este in cheia Mi bemol.

Saxofon tenor – este un model mai mare ca dimensiuni decat varianta alto, avand si un mustiuc mai mare. Instrumentul este in cheia Si bemol.

Saxofon bariton – instrumentul are cele mai mari dimensiuni din aceasta familie. Este in cheia Mi bemol. Este specific pentru profesionisti din orchestre.

Profită de Oferta actuală eMAG la saxofoane: CLICK AICI.

Cum sa alegi cel mai bun saxofon in functie de nivelul solistului?

Saxofoanele se pot clasifica in functie de nivelul solistului astfel: pentru incepatori, nivel intermediar si pentru profesionisti.

Saxofon pentru incepatori – de regula pentru cei la inceput de drum se recomanda instrumente de acest tip mai mici, fiind de preferet tipul alto.

Saxofon pentru nivel intermediar – in general se prefera un model mijlociu ca marime, care are un pret la jumatate fata de varianta profesionista.

Saxofon pentru profesionisti – acest model este realizat de catre marile firme producatoare de instrumente muzicale. Acestea isi vor mentine calitatile o perioada indelungata, dar si pretul este unul foarte ridicat.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun saxofon. Spor la cumparaturi!

Saxofoane de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *