Cum bem corect apa ? Importanta apei pentru sanatate

Cum bem corect apa ?Ne aflam intr-un secol in care se pune foarte mult accent pe ideea de a avea un stil de viata sanatos.

Dar, aici apare un paradox. Oamenii zilelor noastre, preocupati de sanatatea lor, merg la sala de fitness, urmeaza diferite cure, dar cand vine vorba de renuntarea la anumite vicii pauza. Vorbesc de viciile care afecteaza sanatatea, ca de exemplu, fumatul.

Sau poate, ma gandesc ca pentru unii, preocuparea aceasta pentru sanatate, uneori obsesiva, se datoreaza tocmai acestor vicii. Prin diferite metode, „de dragul viciilor”, respectivele persoane, incearca sa diminueze efectele negative provocate de acestea.

Un aspect foarte important, ce are legatura cu abordarea unui stil de viata sanatos, il reprezinta modul in care bem apa. Chiar daca la prima vedere pare ceva lipsit de importanta, dupa cum veti vedea in randurile ce urmeaza, modul in care consumam apa nu este chiar atat de nesemnificativ.

Cum bem corect apa ? Reguli obligatorii in consumarea apei potabile:

  • nu beti niciodata apa in timpul mesei;
  • nu beti apa inainte de masa. Se poate bea apa, intr-un mod sanatos, cu cel putin 30 minute inainte de masa;
  • nu consumati apa imediat dupa masa. Se poate bea apa, de asemenea intr-un mod sanatos, la o ora dupa fiecare masa.

Alte reguli importante pentru consumarea corecta a apei potabile:

  • nu se recomanda consumarea unei cantitati mari de apa intr-un timp scurt. Conform recomandarilor specialistilor, cel mai indicat mod de consumare a apei potabile este prin inghitituri mici, la diferite intervale de timp, astfel incat pe perioada unei zile sa se ajunga la consumarea unei cantitati de 2 litri de apa. Apa o putem asocia si cu alte lichide.
  • Foarte bine ar fi daca reusim sa bem un pahar cu apa cu cel putin de 30 minute inainte de masa de dimineata. Acest comportament asigura hidratarea corecta a corpului si imbunatatirea digestiei. La fel de folositor ar fi si obiceiul consumarii unui pahar de apa inainte de culcare, asigurand astfel hidratarea corecta a corpului pe timpul noptii.

Cum influenteaza negativ apa bauta necorespunzator?

Stomacul, dupa cum bine stim, pentru descompunerea alimentelor, secreta sucul gastric. Daca bem apa nerespectand indicatiile de timp, apa dilueaza sucul gastric, acesta din urma nemaiavand capacitatea sa descompuna intr-un mod corespunzator alimentele. Astfel, vor ramane alimente nedigerate. Alimentele nedigerate vor fermenta sau vor intra in putrefactie, eliminand toxine in organism.

Totodata, cantitatea de nutrienti va fi mult mai mica, acest lucru generand mai putina energie pentru organism.

Consumarea corecta a apei este si o buna metoda de slabit

Da, este adevarat. Consumand apa astfel cum am prezentat anterior, ajutam organismul sa transforme, intr-un mod mult mai eficient, nutrientii in energie. Acest lucru este echivalent cu „arderea grasimilor”, ceea ce are legatura directa cu reducerea greutatii corporale.

Inchei acest articol cu un indemn: „Consumati apa, consumati-o sanatos………sa fiti sanatosi!”.

Totusi, hai sa mai adaug unul: „Dati-le incolo de vicii!” 🙂

Daca aveti completari de adus, astept cu bucurie comentariile voastre.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *