Cum alegi o trusa medicala auto?

trusa medicala autoEste esential pentru soferi sa stie ca orice autovehicul trebuie sa fie dotat obligatoriu cu trusa medicala, in conformitate cu Codul rutier. In cazul lipsei acesteia, te poti alege cu amenda din partea agentilor de politie.

Trusa medicala auto se foloseste in cazul accidentelor rutiere mai usoare sau cand este nevoie de acordarea primului ajutor. Ea are un termen de valabilitate de minimum 2 ani, iar dupa aceea ea trebuie inlocuita sau produsele din interior pot fi schimbate cu altele.

Vezi rapid o ofertă de preț la trusele medicale auto: CLICK AICI.

Ce contine o trusa medicala auto?

Potrivit Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 987/2007 si a modificarilor ulterioare, trusa trebuie sa cuprinda niste dotari minime, precum o foarfeca avand ambele varfuri boante, dar cu lama taietoare, un dispozitiv pentru respiratie gura la gura, o rola de leucoplast, 4 bucati de pansament, cel putin 5 pachete de 25 de bucati de comprese sterile de tifon, o fasa tifon, 2 bucati de bandaj nedeformabil si 2 bucati de pansamente steril, doua perechi de manusi de unica folosinta.

Trusa medicala auto trebuie sa fie etansa pentru a fi protejata de praf, umezeala sau carburanti. In plus, ea trebuie sa aiba o eticheta care sa contina informatii despre denumirea produslui, numele si adresa producatorului.

Este necesar sa cunosti faptul ca trusa medicala auto de prim-ajutor nu trebuie sa-ti lipseasca din masina, indiferent daca te deplasezi pe o distanta scurta sau pleci intr-o calatorie ori vacanta.

Inainte de a merge in magazine sa gasesti o trusa medicala adecvata, este bine sa stii anumite caracteristici ale acesteia.

Va prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi o trusa medicala auto, potrivita pentru tine.

Profită de Reducerile actuale eMAG la trusele medicale auto: CLICK AICI.

Cum alegi o trusa medicala auto in functie de termenul de valabilitate?

In general, o trusa medicala auto are termenul de valabilitate de 2 ani, dar exista produse care  pot fi certificate RAR pentru 5 ani.

Trusa medicala auto cu valabilitate de 2 ani este una simpla si foarte accesibila ca pret. Ea contine produsele minime obligatorii pentru acordarea primului ajutor, fiind conforma cu prevederile legale in vigoare.

Trusa medicala auto cu valabilitate 5 ani contine in afara trusei propriu-zise si alte produse necesare soferilor, prevazute de dispozitiile legale. Aceasta indeplineste conditiile enumerate in Ordinul MAI si este omologata de RAR.

In functie de preferintele tale, poti alege o trusa adecvata pentru tine.

Vezi toate trusele medicale auto de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Cum alegi o trusa medicala auto in functie de continut?

In functie de continut, trusele medicale auto pot fi: clasice si complexe.

Trusa medicala clasica dispune doar de mijloacele minime de interventie in cazul acordarii primului ajutor, in cazul unui accident si care sunt obligatorii.

Trusa medicala complexa este un model care contine in plus si 2 triunghiuri reflectorizante, o vesta si un stingator, plus o geanta de depozitare. Daca vei achizitona acest tip atunci poti fi in siguranta in orice situatie.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona o trusa medicala auto de calitate. Spor la cumparaturi!

Truse medicale auto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *