Cum alegi cele mai interesante jocuri de inteligenta?
Utilizarea unor jocuri de inteligenta la copii sunt recomandate pentru dezvoltarea mai multor abilitati, precum cele cognitive, motorii, de gandire sau concentare. Ele dau rezultate foarte bune in progresul celor mici, putand fi folosite atat la gradinita, scoala, cat si acasa.
Dar este bine de stiut faptul ca folosirea acestor jocuri de inteligenta trebuie facuta zilnic, deoarece procesul de invatare este unul continuu si se intinde pe foarte multi ani. Cu toate acestea, progresul, pentru cei care le utilizeaza, este vizibil, ajutand enorm copii la dezvoltarea lor.
In magazine, vei intalni numeroase astfel de produse, dar este destul de complicat sa gasesti unele adecvate.
De aceea, am intocmit mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai interesante jocuri de inteligenta, potrivite pentru copiii tai.
Vezi rapid o ofertă de preț la jocuri de inteligenta: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai interesante jocuri de inteligenta in functie de varsta?
Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unor jocuri de inteligenta il constituie varsta copiilor: sub 1 an, intre 1 si 3 ani, intre 4 si 7 ani, intre 8 si 18 ani.
Jocuri de inteligenta pentru copii sub 1 an – acestea cuprind numere de la 1 la 20, literele alfabetului, animale, culori, personaje din desene animate, oferind copiilor posibilitatea de a-si dezvolta intelegerea simbolurilor, formelor si denumirilor. Ii ajuta la concentrare, gandire logica si imaginatie.
Jocuri de inteligenta pentru copii intre 1 – 3 ani – ele contin diferite forme, cartonase cu animale, personaje, puzzle-uri, bile, cuburi, seturi de constructii, mozaicuri. Acestea sunt foarte utile pentru dezvoltarea inteligentei, a memorarii si a indemanarii copiilor, la o varsta cand se fac pasi uriasi in acumularea de cunostinte.
Jocuri de inteligenta pentru copii intre 4-7 ani – sunt modele mai sofisticate, dificile, care pun la lucru inteligenta si intelectul copiilor. Pot fi cuburi Rubik, jocuri de magie, de memorie, interactive, educative.
Jocuri de inteligenta pentru copii intre 8 – 18 ani – acestea cuprind seturi de logica, stiinta, descoperiri, matematica, roboti si puzzle-uri complicate, care ajuta la dezvoltarea inteligentei si aptitudinilor copiilor. Aici se pot folosi jocuri care pot ajuta la progresul elevilor pe anumite domenii preferate.
Profită de Oferta actuală eMAG la jocuri de inteligenta: CLICK AICI.
Cum alegi cele mai interesante jocuri de inteligenta in functie de abilitatile dezvoltate?
Jocurile de inteligenta pot fi de mai multe feluri in functie de abilitatile dezvoltate, astfel cognitive, motorii, tehnice, de concentrare, comunicare, gandire etc.
Jocuri de inteligenta pentru abilitati cognitive – acestea sunt destinate invatarii literelor, cifrelor, numerelor, culorilor. Ele dezvolta capacitatile de cunoastere, acumulare de lucruri noi, fiind utilizate, de regula, la varste fragede.
Jocuri de inteligenta pentru abilitati motorii – acest gen promoveaza creativitatea si invatarea independenta a copiilor. Cu ajutorul acestora se dezvolta creierul micutilor, prin asimilarea de diverse cunostinte si abilitati.
Jocuri de inteligenta pentru abilitati tehnice – pot fi diverse cuburi, jocuri de constructii, cu felurite piese care se asambleaza, ele ajutand la dezvoltarea abilitatilor din acest domeniu, specific anumitor categorii de activitati.
Jocuri de inteligenta pentru concentrare – in aceasta categorie sunt incluse consolele de jocuri clasice, cuburi Rubik sau seturi pentru memorare. Acestea sunt recomandate pentru copii mai mari, incepand de la 7 pana la 14 ani.
Jocuri de inteligenta de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.
VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!