Cum alegi cele mai bune role pentru copii?

cele-mai-bune-role-copiiLa fel ca în cazul oricărui echipament sau accesoriu sport pentru copii si rolele trebuie selectate după anumite criterii, care vizează înainte de toate confortul deplin al celor mici. În condițiile în care opțiunile de pe piață sunt atât de diversificate, ca părinte trebuie să pornești complet pregătit în căutarea lor.

Care sunt cele mai bune role copii? Răspunsul este simplu – rolele care îi oferă copilului susținere deplină a picioarelor, confort sporit și libertate de rulare.

De ce fac mulți părinți compromisuri vis-a-vis de această alegere? Un preț mai mic ar putea reprezenta o calitate scăzută, sub medie. Sunt aspectele ce nu trebuie pierdute nicicum din vedere, deci iată după ce trebuie să te ghidezi pentru a avea siguranța că ai ales cele mai bune role copii:

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI.

Cele mai bune role copii – sfaturi și criterii de selecție

Mărimea rolelor pentru copii este primul și cel mai important aspect de urmărit în alegerea unei perechi de role. Atât cei care sunt începători, cât și cei care deja au experiență, au nevoie de o pereche de role care să le ofere stabilitate. Atunci când numărul lor este prea mare, piciorul va umbla și riscul ca aceștia să se dezechilibreze este destul de crescut.

Cea mai bună opțiune, pentru siguranță deplină din acest punct de vedere, este de a opta pentru un model de role copii reglabile. Atunci când rolele se poate mări cu măcar 2 numere, părinții știu că cei mici au role pentru un timp îndelungat. Este valabil mai ales în cazul celor ce se află în perioada de creștere, cu schimbările cele mai accelerate.

Profită de oferta actuală la role copii: CLICK AICI.

Modul de prindere al ghetelor este un alt aspect important pentru alegerea celor mai bune role copii. Este foarte important ca acestea să fie prinse corespunzător de picior, deci este de preferat alegerea unor modele care includ unul din cele 3 mecanisme de prindere – cu șiret, banda cu arici în jurul gleznei sau clapeta de deasupra gleznei.

Deseori părinții se opresc asupra acelor modele prea largi pentru micuți, ceea ce este greșit. Mai mare decât frica pentru rolele care strâng picioarele copilului, ar trebui să fie cea pentru lejeritatea prea mare și riscurile pe care le atrage după sine acest aspect. Susținerea ghetei este esențială pentru gleznă, iar o poziție defectuoasă nu poate decât să conducă la accidentări nedorite. Piciorul trebuie să fie întotdeauna centrat asupra șinei rolelor, fără excepție.

Cumpără acum role copii la Promoție: CLICK AICI.

Roțile rolelor pentru copii și caracteristicile acestora alcătuiesc un capitol nicidecum de neglijat. Din nou, o greșeală frecventă a părinților este de a omite acest detaliu. Destul de des întâlnite în magazine sunt rolele cu roți din PVC. Acestea trebuie evitate, pentru că nu permit rularea corespunzătoare, dar nici o frânare după nevoie.

Pentru a avea siguranța că trec testul roților, este necesar ca acestea să se rotească pentru măcar încă 3 secunde după ce au fost învârtite. Orice nu se încadrează în acest criteriu poate fi clasat ca fiind nepotrivit. Deseori, părinții aleg role pentru copii cu roțile din PVC pentru că se gândesc că ar fi mai potrivite și mai sigure. Sfatul nostru este însă de a nu face o astfel de investiție, pentru că nu reprezintă decât un pericol pentru copil – alunecă ușor în lateral și nu au o aderență bună.

O modalitate la îndemână de a testa calitatea roților ce echipează rolele pentru copii este folosind unghia. Atunci când îți dă senzația că ai intrat în contact cu cauciucul, înseamnă că sunt de calitate.

Pentru role copii la prețuri speciale: CLICK AICI.

Lipsa unei perechi de role copii adecvate reprezintă condiții precare pentru copil. Ca să eviți chinul și frustrarea pe care mai mult ca sigur le-ar resimți, ține cont de cele mai sus menționate. Investește atât cât se cere în sănătatea copilului tău – pentru că până la urmă despre asta este vorba. Asigurându-i condiții optime pentru a realiza mișcare, astfel încât acesta sa fie motivat să petreacă astfel timpul liber, dedicat recreerii.

Alege să nu faci nici un fel de compromis când vine vorba de luarea unor decizii de acest fel. Nu uita că o pereche de role copii reglabile sunt cu mult mai potrivite și recomandate, dar nu orice tip, ci cele care sunt potrivite la număr pentru copil. Cu întreținerea necesară, rolele pentru copii achiziționate ar trebui să reziste timp îndelungat.

Un sfat pe care îl poți avea în vedere pentru achiziționarea celor mai bune role copii este orientarea după produsele oferite de branduri cunoscute pentru calitate. De altfel, un reper bun îl reprezintă magazinele specializate în articole sportive pentru copii – e cel mai simplu să faci alegerea ideală.

Role copii de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *