Cum alegi cel mai bun set de cuțite?

cel-mai-bun-set-de-cutiteCuțitele sunt baza în bucătărie, așadar indiferent dacă ești un amator sau un pasionat în materie de gătit, de aceste ustensile și accesorii ai neapărată nevoie. Cum le alegi însă? Pentru că o astfel de decizie poate face marea diferența, spre exemplu, între o carne bine tăiată și una cu un aspect deficitar.

Trebuie să știi că un singur tip de cuțit nu este de ajuns, de unde și marea problemă a multora despre ce trebuie să aleagă. Din fericire, în magazine vei găsi adesea seturi a câte 4 sau chiar 5 piese de acest gen, menite să ofere în mare parte necesarul tipurilor de lame pentru a tăia diverse alimente.

Iată ce primează în alegerea celui mai bun set de cuțite, raportat la nevoile fiecăruia.

Vezi rapid o ofertă de preț: CLICK AICI

Tipuri de seturi de cuțite

Ca și elemente de bază, un set de cuțite în orice tip de bucătărie va include un cuțit numit al bucătarului, un satâr, un cuțit destinat tranșării, unul pentru decojit și un altul pentru pâine. Diferența o faci în primul rând la acest capitol.

Pentru cei care au un stil de gătit de un alt nivel, cei care gătesc foarte diversificat, setul ar putea fi unul și mai complex. Spre exemplu, cel de filetat este de mare ajutor la pește. Poate că va fi necesar și un cuțit pentru a tăia oase, de ce nu.

Cuțitele și materialele din care sunt realizate cele mai bune cuțite

Se merită investit în calitate, un principiu ce te răsplătește cu durabilitate. Dar, pentru asta e nevoie să fii atent și la materialele din care sunt realizate cuțitele pe care intenționezi să le achiziționezi.

Poți alege cuțitele din oțel carbon; dar trebuie să știi că acestea nu sunt foarte rezistente în timp. Totuși, taie foarte bine și se ascut foarte bine.

Poți alege și cuțitele din inox, dintre cele mai populare tipuri. Un inconvenient aici ține de tăișul ce nu este extraordinar de bun sau cel puțin, nu este prea durabil, dacă cuțitul în sine nu este unul de calitate. Și totuși sunt anticorozive.

O altă variantă este fix combinația între cele două tipuri de materiale, ce desigur că îmbină perfect și avantajele celor două.

Profită de oferta actuală la cuțite și seturi de cuțite: CLICK AICI.

Nu în cele din urmă merită amintit despre cuțitele ceramice. Acestea se deosebesc prin lamele mai subțiri, sunt precise și de asemenea, foarte ascuțite. Acestea sunt și dintre cele mai versatile în utilizare. Pot fi chiar mai scumpe, însă sunt și rezistente și foarte ușor de folosit.

Mânerul celui mai bun cuțit

Pe lângă lama în sine, și mânerul are importanţa sa, fiind acel element ce determină modul de folosire al cuțitului. Deși solid, acesta trebuie să fie ergonomic și confortabil. Și aici există diversitate la materiale, deci atenție la stilul de gătit și ce se potrivește nevoilor.

Spre exemplu, un mâner metalic te duce cu gândul la un cuțit dintre cele mai rezistente. Însă, va fi un chin să îl folosești timp mai îndelungat. Le mai ai la dispoziție pe cele din lemn și cele din plastic. Dacă prima variantă este una clasică, cele din plastic sunt mai puțin estetice și de regulă mai slab calitative.

În orice caz, un cuțit bun este cel pe care îl ții foarte ușor în mână, nu ar trebui să îți alunece și un alt reper al calității ține de spațiul între partea de jos a mânerului și mână – aceasta nu trebuie să atingă suprafața de lucru.

Și dacă tot ești în căutarea celui mai bun set de cuțite, poate că ar fi mai practic să alegi unul ce include și accesoriul pentru ascuțit și un suport pentru toate tipurile de cuțite. Există pe piață numeroase tipuri de astfel de seturi, tu doar trebuie să alegi în concordanță cu stilul tău de gătit și cu cât ești dispus să investești în asta.

Cuțite și seturi de cuțite de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *