Cum alegi cele mai bune radiatoare cu halogen si quartz?

radiator-cu-halogen-quartzSi pentru ca sezonul rece este inca suveran, daca esti inca in cautarea unei surse de incalzire, iti recomand achizitionarea unui produs de calitate, pe care sa te bazezi. Daca vrei ceva mic, dar eficient, care sa nu consume multa energie electrica si care sa aiba si un design placut, atunci iti recomand achizitionarea unui radiator cu halogen sau quartz.

Un radiator cu halogen sau quartz poate fi folosit atat ca unica sursa, cat si ca sursa suplimentara de incalzire.

Cele mai bune radiatoare cu halogen sau quartz au capacitatea de a se incalzi foarte repede, in cateva secunde, caldura emanata fiind una foarte multumitoare, acoperind necesitatile termice ale unei camere spatioase.

Capacitatea de incalzire este direct proportionala cu puterea radiatorului. Recomand radiatoarele cu puteri mai mari si cu trepte de putere, astfel incat sa le poti folosi in diferite camere, urmand a seta treapta de putere in functie de caracteristicile camerei.

In ceea ce priveste folosirea unui radiator cu halogen sau quartz cu trepte de putere, recomand ca pentru inceput, pana la atingerea tepteraturii de confort, sa folosesti treapta maxima, urmand ca ulterior sa reduci treapta de putere, astfel incat radiatorul sa mentina constanta o anumita temperatura.

Unele radiatoare cu halogen sau quartz mai performante au termostat incorporat, acesta schimband treptele de putere automat,  in functie de temperatura ambientala.

Sistemele de siguranta de care dispun anumite modele sunt foarte importante, facand diferenta dintre produsele de reala calitate si produsele care ti-ar putea pune viata in pericol.

Oprirea automata in caz de supra-incalzire sau rasturnare, reprezinta o functie de siguranta, ce nu ar trebuie sa lipseasca de la un radiator cu halogen sau quartz de calitate.

Un alt criteriu important, dupa care ar trebui sa-ti ghidezi alegerea, este aspectul modelului ales. Nu te multumi cu putin si alege un radiator cu halogen sau quartz compact, cu design placut, capabil de a se integra in orice camera.

VIDEO – Radiator cu halogen

Vei vedea cat de rapid se incalzesc rezistentele, functia de oscilatie automata standa/dreapta si functia de protectie la rasturnare.

Radiator cu halogen – Recomandari

 1. Panou radiant DELEX IRH, 2000W, Halogen – Randament 92%

  Panoul radiant DELEX IRH, 2000W, Halogen – Randament 92% contine un termostat manual incorporat, ce detine un senzor de temperatura. In ceea ce priveste instalarea, acest radiator cu halogen poate fi montat numai pe orizontala.

  Este robust si rezistent la uzura, fiecare componenta a acestuia fiind atent conceputa pentru o folosire indelungata si performante ridicate.

  Detalii si pret gasesti aici.

 2. Radiator cu halogen Bimar Granluce, Termostat reglabil, Oscilatie stanga/dreapta, Reflector cu crom reflectorizant, 3 rezistente cu halogen, Protectie IP20

  Contine un reflector  cu  crom  reflectorizant,  cu  difuzor  si  ochiuri  hexagonale, impreuna cu un grilaj  de protectie. Incalzirea este realizata cu ajutorul a 3 rezistente din halogen de inalta calitate.

  Cu greutate si dimensiuni reduse, acest radiator cu halogen poate fi transportat si pozitionat aproape oriunde. Este prevazut cu un termostat reglabil pe 3 trepte de putere: 400/800/1200w.

  Detalii si pret gasesti aici.

 3. Radiator cu halogen Heinner HRH-1600GRY, 1600W, 4 trepte de putere, Functie oscilatie automata, Sistem de protectie impotriva rasturnarii

  Radiatorul cu halogen Heinner HRH-1600GRY este un radiator cu halogen cu un pret foarte accesibil, conceput pentru incalzire la interior, avand o putere de 1600w si 4 trepte de putere: 400/800/1200/1600w.

  Contine functia de oscilatie automata, buton pornit/oprit, fiind, de asemenea, prevazut cu sistem de protectie impotriva rasturnarii.

  Detalii si pret gasesti aici.

Radiator cu quartz- Recomandari

 1. Radiator infrarosu cu tuburi de quartz Trotec IR 1500 S, 3 bare incalzire cu quartz, 3 trepte de incalzire, pana la 1.500W, Montabil pe perete sau tavan, Protectie la apa

  Radiatorul infrarosu cu tuburi de quartz Trotec IR 1500 S este prevazut cu sistem de prindere atat pe perete, cat si pe tavan, instalarea fiind o formalitate. Cu ajutorul reglarii unghiului de inclinare radiatorul poate fi adaptat simplu la orice situatie.

  Radiatorul infrarosu cu tuburi de quartz Trotec IR 1500 S nu degaja miros, fiind foarte silentios. Datorita capacitatii sale de a nu antrena praful din camera, este recomandat inclusiv in camera persoanelor ce dezvolata alergii.

  Se recomanda a fi utilizat inclusiv in bai sau alte spatii cu umiditate crescuta, respectiv pentru incalzirea rapida a pivnitelor, garajelor, teraselor, grajdurilor de animale mici, etc.

  Detalii si pret gasesti aici.

 2. Radiator cu quartz Star-Light QRB1200W, 1200W, 3 tuburi quartz, 3 trepte de putere, oscilatie 90 grade, protectie rasturnare, Alb/Rosu

  Cu o putere de 1200W si un comutator rotativ pe 3 nivele, radiatorul cu quartz Star-Light QRB este suficient de puternic pentru a incalzi cu succes aproape orice camera din cadrul unui apartament de bloc.

  Radiatorul cu quartz Star-Light QRB poate fi miscat in sus si in jos, respectiv poate oscila stanga/dreapta intr-un unghi de 90 de grade, fiind usor de pozitionat in directia dorita.

  Este prevazut cu un sistem de siguranta la rasturnare si cu maner pentru a putea fi manipulat cu usurinta dintr-un loc in altul sau dintr-o camera in alta, fara sa fii nevoit sa intrii in contact cu elementii fierbinti ale acestuia.

  Detalii si pret gasesti aici.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *