Cum alegi cele mai bune ecrane de proiectie?

cel mai bun ecran de proiectieIn ultima vreme folosirea unor ecrane de proiectie a devenit foarte populara, in diverse situatii, precum prezentari, conferinte, la scoala, dar ele pot fi intrebuintate si acasa, pentru rularea filmelor.

In foarte multe domenii, precum mediul de afaceri, marketing, resurse umane, invatamant, stiinta si cultura, este necesara utilizarea unor ecrane de proiectie, care reprezinta niste mijloace de comunicare perfecte.

Pe piata, vei intalni diferite modele, insa este destul de greu sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am realizat un ghid care te va ajuta, in mod sigur, sa alegi cele mai bune ecrane de proiectie, potrivite pentru tine.

Ecran de proiecție la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cele mai bune ecrane de proiectie in functie de tip?

Ecranele de proiectie sunt de doua feluri in functie de tip, astfel: electrice si manuale.

Ecran de proiectie electric – este un model avansat din punct de vedere tehnologic, el dispunand de un motor silentios, cu un consum redus de energie electrica. Ecranul poate fi rulat automat in partea superioara, iar functionarea acestuia se realizeaza de la distanta, cu ajutorul unei telecomenzi. Se poate folosi in educatie, prezentari, summit-uri, dar si ca Home Cinema. Are un pret mai ridicat fata de cel manual.

Ecran de proiectie manual – acest model care poate avea chiar dimensiuni mari, cum ar fi 250 x 250 cm si poate fi utilizat pentru sesiuni de comunicari, training-uri, procese educationale, dar si ca Home Cinema. Este confectionat din fibra de sticla si are proprietati elastice, fiind perfect pentru o proiectie de calitate. De regula, se fixeaza pe perete. Are un pret accesibil.

Ecran de proiecție la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cele mai bune ecrane de proiectie in functie de format?

Ecranele de proiectie sunt de mai multe feluri in functie de format: 16:10, 16:9, 4:3.

Ecran de proiectie 16:10 – acest model se preteaza pentru orice tip de proiectie, indiferent daca este vorba de divertisment pentru acasa, mediu de afaceri sau educational. Puteti avea un cinematograf in propria locuinta (sau in aer liber) pentru a va bucura de clipe placute impreuna cu familia si prietenii. Formatul imaginii este 16:10, tip cinemascop. Un model care se poate fixa in perete sau de tavan, poate avea urmatoarele dimensiuni: latimea – 228 cm, iar inaltimea – 143 cm. Suprafata este confectionata dintr-un material de vinil, de culoare alba.

Ecran de proiectie 16:9 – acest model are standardul de imagine 16:9, cel specific televizoarelor HDTV. Multe filme sunt realizate in acest format, asigurand o calitate foarte buna a imaginii. Spre exemplu, poti alege un model cu urmatoarele dimensiuni: latimea – 185 cm, iar latimea 105, care se poate incadra foarte usor pe un perete, in locuinta sau in aer liber.

Ecran de proiectie 4:3 – acest model dispune de un unghi de vizibilitate foarte mare, de 160 de grade. Panza este alba si este ideala pentru prezentari sau proiectii de filme, acasa. Se poate instala pe un perete sau fixata pe tavan. Dimensiuni recomandate 180 x 120 cm sau 240 x 180 cm.

Ecran de proiecție la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cele mai bune ecrane de proiectie in functie de model?

Ecranele de proiectie pot fi in functie de model astfel: de perete sau portabile.

Ecran de proiectie de perete – modelul standard manual este destul de convenabil ca pret, fiind adecvat pentru acasa pentru proiectarea de filme sau pentru o sala de clasa. In cazul unor prezentari mai largi, la conferinte, prezentari, summit-uri este recomandat cel electric, pentru operativitate si o calitate superioara.

Ecran de proiectie portabil – este un model prevazut cu tripod, un stativ cu 3 picioare, care poate fi usor de asezat sau mutat, in functie de necesitati. Poate fi util in proiectii de tip business, comercial, educational, in sali sau in exterior. Se poate regla pe inaltime si este usor de montat si transportat.

Ecran de proiecție la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *