Cum alegi cel mai bun flipchart?

cel mai bun flipchartUn flipchart este un panou pe care se pot scrie cu markerul diferite anunturi, reclame, dar care poate fi folosit si in procesul de invatare al copiilor sau elevilor. Acesta prezinta mai multe avantaje, cum ar fi suprafata magnetica, o vizibilitate perfecta si posibilitatea scrierii cu diferite culori pe suprafata lucioasa.

Trebuie mentionat faptul ca un flipchart a devenit un suport popular, atat in spatiile de invatamant, in cele comerciale, precum restaurante, magazine, dar si in cazul unor prezentari in cadrul sesiunilor de comunicari sau summit-uri de afaceri.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, insa este destul de complicat sa gasesti unul adecvat.

De aceea, in randurile de mai jos am realizat un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun flipchart, potrivit pentru tine.

Flipchart la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun flipchart in functie de model?

Flipchart-urile pot fi de doua feluri in functie de model: magnetice si nemagnetice.

Flipchart magnetic – este un model clasic prevazut cu o tabla de scris de culoare alba, cu proprietati magnetice. Pe panou se pot aseza cu usurinta diferiti magneti, cum ar fi litere, cifre, piese, care ajuta in procesul de invatare al copiilor la gradinite si scoli. In plus, se pot pune coli pe panou, atasandu-se in partea superioara: Pe acestea se scrie cu markerul. Se poate folosi in orice fel de prezentari, reclame, anunturi in spatii comerciale sau sesiuni, intalniri.

Flipchart nemagnetic – este un panou pe care se poate scrie cu markerul si poate fi folosit la scoala, prezentari, anunturi, reclame, oferte in spatii comerciale. Rama este confectionata din plastic, iar suportul are 3 picioare de sustinere. Poate avea dimensiunile urmatoare: inaltimea – 100 cm si latimea – 70 cm. Usor de montat in orice loc, avand posibilitatea reglarii pe verticala.  

Flipchart la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

Cum alegi cel mai bun flipchart in functie de tip?

Flipchrat-urile pot fi de mai multe feluri in functie de tip: fixe, mobile si rotative.

Flipchart fix – este un panou prevazut cu 3 picioare de fixare, care pot fi reglate pe inaltime. Dispune de o suprafata magnetica de culoare alba, pe care se poate scrie direct cu markerul (de diverse culori) sau se poate atasa o coala de hartie la partea superioara, cu o clema mobila. Dupa scrierea unui anunt se poate sterge foarte usor cu ajutorul unui burete. Se poate utiliza in invatamant, comunicari, conferinte, prezentari, dar si pentru anunturi, reclame in diverse spatii comerciale, mall-uri, restaurante, televiziuni.

Flipchart mobil – este un panou care dispune de o suprafata metalica, fiind acoperita de un strat protector. Pe acesta se pot aseza magneti, dar in acelasi timp se pot atasa coli de hartie, prin intermediul a doua brate laterale. Reglarea inaltimii se poate face pana la 2 metri, avand si un suport pentru markere. Permite o vizualizare foarte buna, din unghiuri diferite. Este recomandata a fi folosita la conferinte, prezentari de produse, training-uri, scoala sau universitati. Dispune de un stativ pe roti, care ii permite rotirea sau deplasarea usoara, in functie de necesitati.

Flipchart rotativ – acest panou este unul special, fiind prevazut cu doua fete magnetice de culoare alba. Suportul este prevazut cu roti de deplasare, insa flipchartul se poate roti la 180 de grade, putandu-se scrie pe ambele parti cu ajutorul unor markere, de diferite culori. Are urmatoarele dimensiuni: latimea – 150 cm, iar inaltimea – 100 cm. Este foarte util pentru prezentari care necesita un spatiu mai mare. Ramele sunt confectionate din aluminiu de foarte buna calitate, iar stabilitatea suportului este maxima.

Flipchart la un preț foarte bun poți achiziționa de AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *