Cum alegi cele mai bune anvelope all season?

cele mai bune anvelope all seasonAnvelopele all season reprezinta o solutie viabila pentru detinatorii de masini, ele putand fi folosite fara probleme in toate anotimpurile, fara a mai fi nevoiti sa schimbati cauciucurile de doua ori pe an.

Trebuie specificat faptul ca anvelopele all season trebuie sa aiba inscriptia M+S (Mud + Snow). Un alt mare avantaj al acestora il reprezinta pretul, care este de circa jumatate fata de costul cumulat a doua seturi de cauciucuri de vara si de iarna.

Pe piata exista numeroase astfel de modele si de aceea este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cele mai bune anvelope all season, potrivit pentru masina ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la anvelopele all season: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune anvelope all season in functie de dimensiuni?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unor anvelope all season il reprezinta dimensiunile acestora, care trebuie sa corespunda cu acelea ale cauciucurilor de pe masina ta.

Dimensiunile inseamna latimea, inaltimea si diametrul anvelopelor, acestea fiind inscriptionate pe cauciucurile autoturismului, insa ele pot fi gasite si in Cartea tehnica. Spre exemplu vei intalni prescurtarea 185/65 R15.

Astfel, vei putea alege anvelope all season in functie de diametrul cauciucurilor tale, spre exemplu de 14, 15, 16 inchi.

Profită de Oferta actuală eMAG la anvelopele all season: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune anvelope all season in functie de clasa de aderenta?

Un alt criteriu pe care sa il iei in calcul la alegerea unor anvelope all season este clasa de aderenta, care ne arata rapiditatea franarii pe suprafete umede la o viteza standard de 80 km/h.

Astfel, poti gasi anvelope cu diverse clase de aderenta, incepand de la A pana la F, unde prima litera este cea mai buna categorie.

Asadar, daca vei alege niste anvelope all season cu clasa de aderenta A spatiul de franare pe un asfalt umed va fi cel mai redus.

Cum alegi cele mai bune anvelope all season in functie de consumul de carburant?

Anvelopele all season sunt impartite in functie de clasa de consum de carburant astfel: de la A la G.

Cele mai performante cauciucuri din aceasta categorie sunt cele din clasa A, care pot determina o economie de pana la 80 de litri de combustibil, pe toata durata de viata a acestora.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la anvelopele all season: CLICK AICI.

Cum alegi cele mai bune anvelope all season in functie de indicele de viteza?

Un aspect de care trebuie sa tii cont la alegerea unor anvelope all season il constituie indicele de viteza. Acesta este inscriptionat pe cauciucuri, el avand urmatoarele simboluri: F, G, J, K, L, M, N, P, Q, R, S ,T, U, H, V, ZR, W, Y.

Acesti indici sunt corespunzatori vitezei maxime pe care o poate avea masina. Ei sunt in ordine, de la vitezele cele mai mici pana la cele mai mari. F este pentru viteza maxima de 80 km/h, G pentru 90 km/h pana la Y pentru 300 km/h.

Spre exemplu, modelul de anvelope all season tip 185/65 R15 are indicele de viteza T, care corespunde la 190 km/h.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cele mai bune anvelope all season. Spor la cumparaturi!

Anvelope all season de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *