Cum alegi cel mai bun voltmetru?

cel mai bun voltmetruUn voltmetru este un aparat care este folosit, in principal, pentru masurarea tensiunii intr-un circuit, de la cele mai mici valori, pana la cele mai mari. Un astfel de dispozitiv este folosit atat in domeniul electric, cat si in cel electronic.

Cu ajutorul unui voltmetru se pot masura tensiunile continue si alternative ale diferitelor circuite sau componente electronice, chiar la nivelul nanovoltilor. Trebuie stiut faptul ca exista o diversitate de asemenea aparate, folosite in multe domenii de activitate.

In magazine vei intalni numeroase modele, fiind destul de greu sa gasesti unul adecvat.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun voltmetru, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la voltmetre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun voltmetru in functie de numarul de valori masurate?

Voltmetrele pot fi in functie de numarul valorilor masurate astfel: cu 1-2 valori, cu 3-6 valori.

Voltmetru pentru 1-2 valori masurate – acest model permite masurarea tensiunii si continuitatii. Aparatul poate afisa tensiunile masurate in diverse domenii, de la cele mai mici de 12 V, 24 V pana la cele mai mari de 230 V, 400 V si 690 V. Dispozitivul asigura schimbarea automata a intervalelor de masurare, el fiind alimentat cu doua baterii de 1,5 V, tip R03.

Voltmetru pentru 3-6 valori masurate – dispozitivul poate masura, spre exemplu, rezistenta, frecventa si tensiunea. Are domeniul de tensiune masurat intre 12 V si 690 V, al frecventei intre 50 Hz si 400 Hz si al rezistentei intre 0 si 100 Kohm. Este un aparat de mici dimensiuni, avand doar 280 de grame.

Profită de Oferta actuală eMAG la voltmetre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun voltmetru in functie de felul indicatiei?

Voltmetrele pot fi in functie de felul indicatiei de doua tipuri, astfel: analogice si digitale.

Voltmetru analogic – acest model este unul in care valorile masurate sunt determinate si afisate pe un ecran cu ajutorul unui indicator, care variaza continuu.

Voltmetru digitale – dispozitivul este unul electronic, prevazut cu un display pe care este afisata valoarea exacta, numerica, a masuratorii. Poti vedea cu rapiditate cat arata rezistenta, frecventa sau tensiunea masurata. Este cel mai performant model din aceasta gama de aparate.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la voltmetre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun voltmetru dupa valoarea tensiunii masurate?

Un factor important de care trebuie sa tii seama la alegerea unui voltmetru este intervalul de masurare al tensiunii. Pot fi: voltmetre, milivoltmetre, microvoltmetre si nanovoltmetre.

Voltmetru electronic pentru tensiuni de zeci de kilovolti – acest model permite masurarea valorilor tensiunilor cuprinse in intervalul 1 V pana la zeci de kilovolti.

Milivoltmetru electronic pentru tensiuni de sute de volti – aparatul poate masura tensiunea de la valori de milivolti pana la sute de volti.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun voltmetru. Spor la cumparaturi!

Voltmetre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *