Cum alegi cea mai buna banda izolatoare?

cea mai buna banda izolatoareBanda izolatoare este un produs confectionat din diverse materiale, precum textile, cauciuc, hartie, PVC avand o grosime foarte scazuta. Ea este utilizata pentru izolarea diverselor tipuri de cabluri electrice, cu scopul de a le proteja.

Spre exemplu, banda izolatoare din PVC are si proprietati ignifuge, intarzaind arderea, in cazul unei defectiuni pe retea.

Utilizarea unei asemenea benzi izolatoare se face de regula de catre profesionisti, de persoane autorizate si calificate pentru efectuarea unor lucrari electrice.

Conductorii si cablurile se vor izola cu o banda izolatoare care are culoarea similara acestora. Este recomandat sa se foloseasca peste lungimea neizolata, cu cel putin 1 cm.

In magazine vei intalni numeroase astfel de produse, insa este destul de dificil sa gasesti unul adecvat, mai ales pentru cei mai putin initiati.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cea mai buna banda izolatoare, potrivita pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la banda izolatoare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna banda izolatoare in functie de lungimea totala?

Benzile izolatoare pot avea diverse lungimi, astfel: 10 metri, 20 – 30 metri.

Banda izolatoare de 10 metri – acest model este ideal pentru izolarea cablurilor si firelor din locuinta. Poti alege un produs de 10 metri, care nu corodeaza cablurile de cupru si poate fi folosit pentru acasa.

Banda izolatoare de 20- 30 de metri – produsul are o lungime mai mare si poate fi utilizat atat pentru treburile casnice, dar si de catre meseriasi, in amenajari interioare, reparatii instalatii electrice etc. Are o rezistenta buna la umezeala, abraziune sau diferiti agenti atmosferici.

Profită de Oferta actuală eMAG la banda izolatoare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna banda izolatoare in functie de latime?

Benzile izolatoare pot fi clasificate dupa latime astfel: de 10 – 15 mm, de 16- 20 mm.

Banda izolatoare cu latimea de 10 -15 mm – este un produs care are o latime mai mica, fiind destinata izolarii cablurilor electrice si a firelor cu diametre mai mici. Este folosita in special pentru uz casnic.

Banda izolatoare cu latimea de 16- 20 mm – este modelul cel mai bun si cel mai popular in randul utilizatorilor casnici si profesionisti. Spre exemplu, poti opta pentru o banda de 19 mm latime ideala pentru o paleta larga de activitati. Este foarte rezistenta la umezeala, acizi sau agenti atmosferici.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la banda izolatoare: CLICK AICI.

Cum alegi cea mai buna banda izolatoare in functie de numarul de bucati?

Benzile izolatoare pot fi comercializate in functie de numarul de bucati, astfel: 1 bucata sau seturi de 3 -5 bucati.

Banda izolatoare – 1 bucata – acest produs este de regula folosit pentru uz casnic, pentru o utilizare nu foarte intensa, doar la nevoie.

Banda izolatoare – set de 3 – 5 bucati – acest pachet este destinat in special profesionistilor, meseriasi din diverse domenii de activitate. Poate fi folosita pentru izolarea diverselor cabluri, fire electrice aflate in instalatii interioare sau exterioare.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cea mai buna banda izolatoare. Spor la cumparaturi!

Bandă izolatoare de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *