Cum alegi cel mai bun umidometru?

cel-mai-bun-umidometruUn umidometru este un instrument de masurare al umiditatii solului, plantelor, cerealelor, agregatelor, mineralelor si materialelor. Un astfel de aparat are o arie larga de utilizare si este folosit in general de catre firmele specializate.

Umidometrele pot determina distributia umezelii in zonele supuse testelor, detectand cu usurinta suprafetele uscate si umede din incaperi, de pe pereti sau podea.

Aceste instrumente moderne ajuta la sporirea productivitatii in agricultura si la controlul culturilor. Un umidometru este un aparat indispensabil pentru cereale, atat in zona de cultura, cat si in cea de depozitare, de la punctele de colectare.

Cu ajutorul umidometrelor se pot stoca in siguranta cantitati mari de cereale, pentru o perioada mare de timp. Aceste dispozitive moderne ajuta foarte mult agricultorii si fermierii, impiedicand incalzirea cerealelor in silozuri si baze de depozitare.

Alte modele de umidometre sunt utilizate in domeniul constructiilor, pentru agregate si diverse materiale.

De aceea, pentru achizitionarea unui umidometru este necesar sa stii anumite caracteristici ale dispozitivului, care sa fie compatibil cu specificul activitattii tale.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun umidometru, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la umidometre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun umidometru in functie de tipul acestuia?

De regula, in functie de modul de functionare exista doua tipuri de dispozitive: cu penetrare si cu ultrasunete.

Un umidometru cu penetrare determina gradul de umiditate prin penetrarea produsului testat. Acest tip de aparat este utilizat in cazul in care umiditatea din material este distribuita uniform.

Modelul este destul de performant, avand o buna precizie, el fiind folosit in domeniul agriculturii, la cereale, dar poate fi utilizat si in cazul lemnului.

Umidometrul cu ultrasunete este mai performant si are multiple avantaje. El poate masura umiditatea si in cazul materialelor care nu pot fi penetrate in mod conventional.

Profită de Reducerile actuale eMAG la umidometre: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun umidometru in functie de utilitate?

Daca ai nevoie sa masori umiditatea in lemn si in alte materiale de constructii, atunci poti alege un dispozitiv special pentru asa ceva. Aparatul are domeniul de masurare pentru umiditatea de 6 bis 60% pentru lemn si 0,2 bis 2,9% la constructii.

Un umidometru pentru cereale are capacitatea de a masura umiditatea la diverse culturi. Exista aparate care pot fi folosite pentru grau, orzoaica, mazare, fasole si altele. Aceste umidometre specifice au un spectru larg de temperaturi, intre 0 si 40 de grade Celsius.

Dispozitivele care dispun de un ecran LCD sunt mai performante si ofera o utilizare facila si rapida.

Vezi cele mai populare umidometre de pe eMAG aflate la Promoție: CLICK AICI.

Alte detalii tehnice despre umidometru

In cazul cerealelor cele mai bune umidometre sunt modelele cu penetrare, acestea fiind mai exacte in acest caz. Trebuie sa te asiguri ca dispozitvul are o precizie rezonabila, care sa-ti fie de ajutor in evaluarea dorita. Cea mai buna abatere de masurare a dispozitivelor este de +/- 0,5 % pentru cereale.

Pentru dispozitivele pentru lemn si materiale de constructii, domeniul de masura la lemn poate fi intre 6 si 99,9%, iar precizia cea mai buna de +/- 1%, iar la materiale de constructie domeniul este de 3-33%.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun umidometru. Spor la cumparaturi!

Umidometre de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Maria Popa

Editor la Chibzuintza.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *