Cum alegi cel mai bun tuner TV?

cel mai bun tuner TVUn tuner TV este un dispozitiv care iti permite sa receptionezi posturile de televiziune transmise prin cablu, prin satelit sau terestru, pe televizor sau calculator. El poate scana programele si iti ofera posibilitatea sa inregistrezi emisiunile, meciurile sau spectacolele preferate pe desktop sau laptop.

Fara indoiala, trebuie sa stii ca un tuner TV iti da sansa sa vezi canalele TV in format digital, de foarte buna calitate la rezolutii foarte mari, precum Full HD si chiar Ultra 4K.

In magazine, vei intalni numeroase astfel de modele, dar este destul de dificil sa gasesti unul adecvat.

De aceea, am intocmit un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun tuner TV, potrivit pentru tine.

Vezi rapid o ofertă de preț la tuner TV: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner TV in functie de tip?

Tunerele TV pot fi de mai multe feluri in functie de tip, astfel: pentru televiziune prin cablu/semnal terestru si prin satelit. Exista modele care detin toatele standardele DVB-C/T/S.

Tuner TV pentru televiziune prin cablu – este un model clasic folosit pentru receptionarea posturilor tv transmise de furnizorii de televiziune prin cablu, tip digital. El se conecteaza direct la televizor.

Tuner TV pentru televiziune prin satelit – acest receptor este conceput special pentru receptionarea programelor de televiziune prin satelit, avand standardul DVB-S/S2. Exista modele care permit receptionarea posturilor tv in Full HD, iar altele si in Ultra HD 4k (cele transmise gratuit).

Tuner TV terestru – acest receptor digital DVB-T/T2 este destinat receptionarii programelor de televiziune transmise la nivel terestru (posturile nationale). El este compatibil cu standardele DVB-T/T2 si H.264, MPEG-2, MPEG-4, SD, HD. Poate receptiona programe TV pe o gama larga de frecvente VHF si UHF. Permite conectarea la Tv prin HDMI si SCART.

Profită de Oferta actuală eMAG la tuner TV: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner TV in functie de utilitate?

Tunerele TV sunt de doua feluri in functie de utilitate: pentru televizor si pentru calculator/laptop.

Tuner TV pentru televizor – acest model este unul standard, putand receptiona fie posturile tv tranmise prin cablu si terestru, fie pe cele prin satelit. Se poate alege un dispozitiv in functie de necesitatile fiecaruia.

Tuner TV pentru PC/laptop – acest dispozitiv are suport DVB-C, fiind compatibil cu toate retelele de televiziune prin cablu. De asemenea dispune si de suport DAB, Radio FM, FM, DVB-T/T2 (terestru). El este destinat vizionarii posturilor de televiziune pe un calculator sau laptop (in afara celor codate). Dispozitivul permite afisarea semnalului video tip MPE-2, MPEG-4 si H.264.

Vezi toate ofertele de pe eMAG la tuner TV: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tuner TV in functie de model?

Tunerele TV pot fi de mai multe feluri in functie de model, astfel: standard, de sine statatoare si tip stick.

Tuner TV standard – este un dispozitiv destinat vizualizarii canalelor TV digitale transmise prin cablu, terestru sau satelit (in afara celor codate). Este compatibil cu toate retelele de cablu, functionand in standardele DVB-C, DVB-T/T2 sau DVB-S. Posturile TV sunt receptionate in formatul Full HD. Se conecteaza direct la televizor.

Tuner TV de sine statator – acest dispozitiv extern nu necesita conectarea la un calculator sau laptop, putand functiona independent. El se poate conecta la un monitor, permitand receptionarea posturilor de televiziune, prin concetarea unui cablu de antena de la un furnizor de TV digital. Este compatibil cu monitoarele LCD cu banda larga, cu rezolutie Full HD, de 1920 x 1200 pixeli.

Tuner TV tip stick – este un dispozitiv USB care permite receptionarea posturilor tv din reteaua de cablu a furnizorilor de televiziune prin cablu, pe un desktop sau laptop. Posturile tv pot fi receptionate in format Full HD.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun tuner TV. Spor la cumparaturi!

Tuner TV de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

Poate te intereseaza si articolele:

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *