Cum alegi cel mai bun tester de diagnoza auto?

cel mai bun tester de diagnoza autoUn sofer care se respecta si un mecanic profesionist au nevoie de un tester de diagnoza auto, un dispozitiv care poate depista aproape orice defectiune a automobilelor. Este esential pentru oricine se urca la volanul unei masini sa stie care este starea tehnica reala a vehiculului.

Practic un astfel de tester este un cititor de coduri care poate face o evaluare a problemelor masinii, dand si anumite rezolvari. Acest dispozitiv utilizeaza de regula standardul OBD-II, care este specific automobilelor pe benzina fabricate dupa anul 2002 si pe motorina, construite dupa 2004.

Alte modele asociate cu OBD-II pot fi compatibile cu masinile fabricate in SUA din 1996 si pana astazi si in Europa si Asia dupa 2000 (pe benzina) si dupa 2004 (motoare diesel).

Trebuie sa stii ca un tester de diagnoza auto se poate folosi la autovehiculele compatibile cu OBD-II 16-pin Data Link Connector. Dispozitivul acceseaza senzorii localizati pe masina si este capabil sa analizeze motorul si performantele auto, prin decodarea codurilor de eroare.

Inainte de a merge in magazine sa achizitionezi un tester de diagnoza auto, este recomandat sa stii anumite carateristici ale acestuia.

Iti prezentam mai jos cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa alegi cel mai bun tester de diagnoza auto, potrivit pentru tine si masina ta.

Vezi rapid o ofertă de preț la testerele de diagnoză auto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tester de diagnoza auto in functie de tipul acestuia?

Pe piata exista diverse dispozitive, unele universale, altele specializate pentru verificarea acumulatorilor, gazelor, presiunii in pneuri, lichidului de frana etc.

Testerele de diagnoza auto pot fi analogice si digitale. Cele mai bune modele sunt cele digitale, la care software-ul se poate instala pe smartphone-uri sau tablete cu sistemul Android.

Testerul digital dispune de o interfata electronica care va pune un diagnostic componentelor electrice ale automobilului, efectuand masuratori ale tensiunii bateriei, ale rezistentei circuitelor si ale curentului.

Trebuie sa verificam daca testerul este compatibil cu masina noastra.

Profită de Reducerile actuale eMAG la testerele de diagnoză auto: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tester de diagnoza auto in functie de caracteristici?

Pe display-ul dispozitivului vor fi afisate codurile, iar testerul poate fi programat pentru a verifica diverse componente ale masinii.

Un tester auto poate avea multe functii, precum citirea codurilor de diagnosticare a defectelor, atat generice, cat si specificii masinii, precum si afisarea semnificatiilor acestora.

Dispozitivul afiseaza informatii in timp real privind turatia motorului, temperatura lichidului de racire, starea sistemului de alimentare, viteza vehiculului, consumul de combustibil, presiunea din galeria de admisie, debitul de aer sau pozitia clapetei de acceleratiei.

Este bine sa stabilesti de la inceput, ce functii importante trebuie sa aiba testerul, in functie de componentele masinii pe care vrei sa le verifici.

Comandă-ți Acum online un tester de diagnoză auto de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun tester de diagnoza auto in functie de conectivitate?

Este foarte important sa verificam la cumpararea unui tester, daca acesta poate fi conectat la un calculator, laptop sau telefon inteligent, printr-un cablu USB sau prin Bluetooth.

De obicei, un tester este livrat impreuna cu un DVD, care contine toate codurile de diagnosticare. Insa, ulterior pot fi adaugate pe dispozitiv si coduri specifice marcii masinii tale.

Acum putem spune ca esti pregatit/a pentru a-ti achizitiona cel mai bun tester de diagnoza auto. Spor la cumparaturi!

Testere de diagnoză auto de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *