Cum alegi cel mai bun ciocan?

cel mai bun ciocanUn ciocan obisnuit reprezinta o scula care nu lipseste din aproape orice gospodarie sau trusa a unui meserias din orice domeniu de activitate. Totusi, pe piata exista o diversitate de modele de astfel de produse, impartite in mai multe categorii.

Un ciocan pentru uz casnic este foarte util in casa, insa el este folosit cu preponderenta in industria de constructii, in fabricile de mobila si in atelierele mecanice.

Daca vorbim despre batutul unui cui in perete cu ajutorul unui ciocan, pregatirea tehnica pentru utilizator este una minima, dar daca se trece la un nivel mai complex in privinta lucrarilor, atunci avem nevoie o persoana profesionista.

Odata cu dezvoltarea tehnologica, in magazine au aparut diverse modele de ciocane folosite manual. Acestea au devenit specializate pe domenii de activitate, putand gasi astfel de scule pentru diverse tipuri de lucrari.

De aceea, inainte de a merge sa achizitionezi un ciocan este bine sa stii anumite detalii despre marime, utilitate sau materialului acestora.

Iti prezentam mai jos un ghid care te va ajuta sa alegi cel mai bun ciocan, potrivit pentru nevoile tale.

Vezi rapid o ofertă de preț la ciocane: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ciocan in functie de tipul acestuia?

In prezent, exista diverse tipuri de ciocane, precum cele de dulgherie, zidarie, tinichigerie, sudura sau lacatuserie. Poti alege un ciocan cu cap rotund, din cauciuc sau din lemn.

Daca ai nevoie de un ciocan pentru zidarie, exista modele diferite, unele cu preturi ieftine si greutate redusa. Modelele mai scumpe au o rezistenta mult mai mare si o durabilitate ridicata, datorita materialului din care sunt confectionate.

Un ciocan pentru dulgherie are un cap mai mic, avand un varf spintecat special pentru scoaterea cuielor. De regula, o astfel de scula are un un cap de forma patrata, iar cele profesionale sunt fabricate din materiale de inalta calitate.

Ciocanul pentru tinichigerie poate fi unul clasic, tip mecanic, sau unul specializat, profesional, format din doua capete semirotunde diferite.

In cazul lacatusilor, ei folosesc un ciocan de forma obisnuita cu maner clasic, modelele diferind doar in privinta greutatii capului si a lungimii manerului.

Profită de Reducerile actuale eMAG la ciocane: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ciocan in functie de material?

Un ciocan de zidarie poate avea capul confectionat din otel obisnuit (cele mai ieftine) sau tratat la cald, ultimul putand avea o forta de 5 tone, plus un maner ergonomic.

Un ciocan pentru dulgherie profesional este fabricat din otel de inalta calitate, avand si un maner antivibratie, fiind realizat dintr-o singura bucata.

Cel mai bun ciocan pentru tinichigerie are partea principala fabricata din otel carbon de scule, unele dintre modele au un varf special, tip creion, iar altele doua capete bombate.

Un ciocan pentru lacatuserie de top este modelul care are capul fabricat din otel carbon de scule. Pot fi modele diverse, in functie de greutatea partii principale.

Comandă-ți Acum online un ciocan de calitate: CLICK AICI.

Cum alegi cel mai bun ciocan in functie de greutatea acestuia?

Greutatea unui ciocan pentru zidarie este diversa, putand fi gasite produse in diferite game, precum cele clasice de 500, 750 sau 1.000 de grame, dar si mai mari, 2,3 si chiar 5 kg.

Un ciocan pentru dulgherie uzual are 450 sau 600 de grame, dar exiita si alte modele mai grele, cuprinse intre 1 si 5 kg.

In tinichigerie se utilizeaza de regula, ciocane cu greutati de 110, 220 sau 300 de grame, iar in lacatuserie modelul de 500 de grame este cel mai intalnit.

Acum putem spune ca esti pregatit pentru a-ti achizitiona cel mai bun ciocan. Spor la cumparaturi!

Ciocane de calitate, la prețuri foarte bune, găsești AICI.

VREAU SĂ TE ROG CEVA: Dacă ai găsit erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare înlocuiri sau completări, te rog să nu eziţi să mă anunţi. Părerea ta contează foarte mult pentru mine, în primul rând pentru că eşti cititorul meu, iar în al doilea rând pentru că mă va ajuta să îmbunătăţesc articolul, spre a-l face cât mai util pentru tine şi ceilalţi cititori. În josul paginii ai un formular pentru comentarii, unde îţi poţi expune părerea. Îţi mulţumesc şi aştept cu interes părerea ta!

Albulescu George

Ziarist de profesie, cu experiență de peste 8 ani în presa online din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *